Ratatouille
Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....
Zemiakové lokše s makom
Jednoduché jedlo, lacné ale za to veľmi chutné. Dnes som polovicu lokší plnila marhuľovým lekvárom...
Kysnuté opekance alebo pupáky
Pridávam recept na opekance, ktorý ma naučila moja starká. Opekance máme veľmi radi a preto...
Tradičné bryndzové halušky
Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch...
Džgance
Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....
Halušky s tvarohom
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...
Frkacúle zo zemiakového cesta
Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....
Tradičný košický veľkonočný tanier
K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...
Bryndzová polievka alebo demikát
Viem, že sa tu už pár receptov na bryndzovú polievku nachádza, ale každý ju robí...
Moravské koláče podľa Mimi Šrámovej
Moravské koláče sú jednoducho úžasné. Ako sa vlastne robia, uvidíte v našom videu s Mimi...
Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem
S vdolky mám spojenou asi tu nejstarší vzpomínku na dětství. Sedíme s babičkou, ona mi...
Moravské koláče
Moravské koláče robievam teraz stále keď idem na oslavu. Každému chutia a mňa to teší.
Vianočné oblátky a makové vianočné trubičky
Len málokto si vie predstaviť Vianoce bez oblátok alebo trubičiek. Ako sa robia a čo všetko...
Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...
Tvarohová vianočka
Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj na veľkonočné sviatky. Dnes pre mojich blízkych...
Sadlovníky so slivkovým lekvárom
Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....
Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy
Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...
Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou
V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Ôhaza podľa Palušky
Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...
Chodské koláče
Skvost svojrázneho Chodska - kysnuté koláče, ktoré sa v tomto českom regióne pečú na slávnostné príležitosti....