prazdny

Ratatouille

Bezmäsité jedlá

Ratatouille je nielen chutné ale aj krásne jedlo a to je dobre, pretože jeme aj očami....

prazdny

Zemiakové lokše s makom

Bezmäsité jedlá

Jednoduché jedlo, lacné ale za to veľmi chutné. Dnes som polovicu lokší plnila marhuľovým lekvárom...

prazdny

Kysnuté opekance alebo pupáky

Bezmäsité jedlá

Pridávam recept na opekance, ktorý ma naučila moja starká. Opekance máme veľmi radi a preto...

prazdny

Džgance

Hlavné jedlá

Toto jedlo si pamätám od dôb, keď som sama ešte bola dieťaťom, naša babička toto jedlo varila pod týmto názvom a veľmi som si ho obľúbila....

prazdny

Tradičný košický veľkonočný tanier

Bravčové mäso

K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...

prazdny

Frkacúle zo zemiakového cesta

Cestoviny

Recept som našla na jednej stránke o varení. Pravé frkacúle pochádzajú z oblasti Modry, pripravujú sa z rezancového cesta na doštičke, na ktorej sa zakrúcajú a robia vzorky a používajú sa do mäsových polievok....

prazdny

Bryndzová polievka alebo demikát

Bezmäsité jedlá

Viem, že sa tu už pár receptov na bryndzovú polievku nachádza, ale každý ju robí...

prazdny

Moravské koláče podľa Mimi Šrámovej

Koláče

Moravské koláče sú jednoducho úžasné. Ako sa vlastne robia, uvidíte v našom videu s Mimi...

prazdny

Halušky s tvarohom

Bezmäsité jedlá

Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip...

prazdny

Na sucho pečené vdolky podle mojí babičky zadělávané jogurtem

Bezmäsité jedlá

S vdolky mám spojenou asi tu nejstarší vzpomínku na dětství. Sedíme s babičkou, ona mi...

prazdny

Graple

Koláče

Viete si predstaviť fašiangy bez domácich šišiek? Takto sa robia v Pohorelej.

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Moravské koláče robievam teraz stále keď idem na oslavu. Každému chutia a mňa to teší.

prazdny

Bryndzové pirohy so slaninkou

Cestoviny

Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...

prazdny

Tradičné bryndzové halušky

Hlavné jedlá

Vynikajúce bryndzové halušky, to je tradičné slovenské jedlo, ktoré nesmie chýbať na našich stoloch...

prazdny

Vianočné oblátky a makové vianočné trubičky

Dezerty

Len málokto si vie predstaviť Vianoce bez oblátok alebo trubičiek. Ako sa robia a čo všetko...

prazdny

Tvarohová vianočka

Koláče

Vianočka patrí k dobrotám, ktoré pečieme aj na veľkonočné sviatky. Dnes pre mojich blízkych...

prazdny

Sadlovníky so slivkovým lekvárom

Koláče

Keď som prvýkrát ochutnal sadlovníky, šokovala ma tá úžasná kombinácia chutí. Najprv sladká, potom kyselkavá a nakoniec oškvarkovo-bravčová....

prazdny

Tri gazdinky vás naučia, ako sa robia tradičné pirohy

Cestoviny

Plnené pirohy, to je náš národný poklad. Ak ste si na ne ešte netrúfli, ...

prazdny

Šulky z Východnej

Cestoviny

Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...

prazdny

Ôhaza podľa Palušky

Bravčové mäso

Ôhaza, tak vo Východnej kedysi volali krúpy. A Paluška, tak v obci všetci volajú...

prazdny

Chodské koláče

Koláče

Skvost svojrázneho Chodska - kysnuté koláče, ktoré sa v tomto českom regióne pečú na slávnostné príležitosti....

prazdny

Slivkový lekvár bez cukru tradičnou metódou

V roku 2008 vyšla v Londýne encyklopédia chutí a jedál: 1001 foods you must try, before you die. Je v nej uvedený aj slivkový lekvár....