
Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...

Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...

Soľ s medvedím cesnakom
Keď nám medvedí cesnak ponúka rôzne využitie v kuchyni, vyskúšajte aj (pre niekoho) menej známe recepty ako práve soľ s medvedím cesnakom....

Krém do torty so Solamylom
V jednom komentári na Facebooku mi pani poradila dať na miesto múky do krému Solamyl. Skúsil som to a chutí skvele, je taký jemnejší....

Solené tekvicové semienka - chrumkanie namiesto krekrov
Zdravé chrumkanie ideálne na večer pri sledovaní obľúbeného seriálu.

Šolet podľa Marcela Ihnačáka
Ide pôvodne o židovské jedlo, dnes má však veľa modifikácií. Základ tvoria krúpy, hus...
Domáca citrusová soľ, voňavé dochucovadlo bez éčok
Citrusová soľ príjemne dochutí rôzne jedlá, využijete ju na ryby, hydinu, do nátierok, ...