Šolet
Šolet sa pripravuje v židovských rodinách pred šábesom. Problém udržať ho v teple sa dá vyriešiť...
Soľanka
V hrnci opražíme na bravčovej masti posekanú cibuľu, pridáme pokrájané hovädzie a bravčové mäso. Osolíme,...
Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...
Kačacie stehno v šolete
Jačmenné krúpy a hrach cez noc namočíme do vody. Každé zvlášť. Stehná dáme do pekáča...
Solené tekvicové semienka - chrumkanie namiesto krekrov
Zdravé chrumkanie ideálne na večer pri sledovaní obľúbeného seriálu.
Krém do torty so Solamylom
V jednom komentári na Facebooku mi pani poradila dať na miesto múky do krému Solamyl. Skúsil som to a chutí skvele, je taký jemnejší....