Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....
Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...
Polievka Zámrvenka
Mlieko prevaríme a osolíme. Pripravíme zámrvenku z polohrubej múky a vajec.
Bylinkový chlebový osúch
Rozvonia celú kuchyňu, veľmi dobre chutí s rajčinovou kapustou, alebo len tak...
Jožkova štedrá kapustnica
Milí priatelia dobrého jedla, každý rok na Štedrý deň sa s manželkou vymeníme pri sporáku a...
Žilinský tokáň
Mäso nakrájame na kocky. Opražíme na oleji cibuľu a pridáme mäso a opražíme do hneda...
Variácia na sendvič Coronation chicken
Recept na Coronation chicken (v preklade korunovačné kura) vznikol v roku 1953 pri príležitosti korunovácie Alžbety II....
Tatarák z matjesov a reďkovky
Je mi jasné, že tatarák je len tatarák:), ale keď môže byť z lososa, ...
Paprikové rizoto
Nazvala som ho podľa seba, pretože podobne ho varia u nas v jedálni, ja som ho spravila...
Tvarohové bonbóny v bielej čokoláde
Recept na tieto bonbóniky mi podstrčil môj dobrý kamarát, či mu ich nespravím na meniny...
Fazuľová polievka s mrveničkou
Mali sme zmrazené údené mäso a nevedel som čo s ním, tak som narýchlo spravil túto polievku,...
Plnená paprika a žemľová knedľa k tomu
V poriadnej reštaurácii, teda aj v tej mojej virtuálnej „U veselého Papcúna“, by malo byť poriadne...
Cícerovo-špenátová praženica
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol,...
Piškótový zákusok
Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.
Žemličky - celiatické
Tieto žemličky vznikli z môjho omylu, išla som robiť iny koláčik a asi som zaľúbena tak som...
Pražma na sušených slivkách
... bol som včera v jednom nemenovanom Metrovom obchode a z ľadovej drte na mňa kričala chladená...
Teplý slivkový koláč s marcipánom
Moc príjemný spôsob ako zužitkovať slivky a pochutnať si na jesennom koláčiku. A ako sa píše...
Cestovinový teplý šalát s bazalkovým pestom
Vo väčšine mojich receptgov a nie je tomu inak ani v tomto, Vám predstavujem chute...
Papriková nátierka
Tejto pomazánky robievam každý rok dve dávky. Vždy sa minie. Dokonca aj na chlebe s...
Bosorácky rímsky hrach
Jedným zo spôsobov, ako pripraviť hummus z cíceru, ktorý je surový, živý, teda...
Perníkové cupcake s prekvapením
sú to vysoko návykové koláčiky plnené bielou čokoládou alebo ak má nietko radšej klasiku, tak bielu...
Steak medium s brusnicovým gélom
Tento steak nebol určený priamo mne, ja osobne dávam prednosť krvavému. okrem sviečkovice doporučujem dobre odležané mäso...
Letná kuracinka s batátovou kašou a čerešňovou omáčkou
Veľmi rada pripravujem tieto jednoduché a chutné jedlá, nenáročné na prípravu a suroviny. V posledných...
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla
Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...
Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...
Vrstvené mäso s kalerábom
Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo...