Foto: bozulka
Táto polievka sa u nás objavila vždy keď som mala mladé celerové listy a nevedela som čo s nimi.Je jednoduchá,rýchla a myslím si že Zobraziť celý popisTáto polievka sa u nás objavila vždy keď som mala mladé celerové listy a nevedela som čo s nimi.Je jednoduchá,rýchla a myslím si že aj zdravá.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
100 g |
|
20 g mäsový |
|
1 1/2 litra alebo 2-3 kocky ,môžu byť aj dobré kocky |
|
2 lyžice, alebo masť |
|
soľ, na dochutenie |
|
|
|
Závarka: | |
|
|
Alebo: | |
|
Postup
-
1
Polievka obsahuje veľmi málo surovín.
-
2
Do hrnca dáme olej,pridáme droždie.
-
3
Keď je trošku osmažené pridáme na jemno pokrájaný celerový list /jemnejšie než som mala ja/ .
-
4
Trošku orestujeme.
-
5
Pridáme mrkvičku a spolu chvilku restujeme.
-
7
Zalejeme vývarom,dochutíme korením poprípade soľou.
-
8
Než začne polievka vrieť pripravíme si závarku.Ja som teraz urobila vaječné cestíčko-1ks vajíčko,detská krupica,trošku korenia,asi lyžica oleja,trošku soli.Cestíčko ani husté ani veľmi riedké.
-
9
Necháme povariť 5-10 minut.Nie dlho aby nebola zelenina príliš rozvarená.
-
10
Dochutíme,ja som pokrájala ešte malú feferonku.Nemusí byť kto nemá rád ostrejšie.Premiešame a môžeme podávať.Pre lepšiu chuť pridáme ešte čerstvú petržlenovú vňaťku.
Či tu budem častejšie ešte neviem povedať,túto polievku som slúbila @lucylee.D úfam,že si ju všimnš.Variť jednu porciu je ťažké a nechcem mať celý týždeň to samé jedlo.
Jarka u nás to bolo tiež tak,ale slepačiu a hov.môžem stále.Tak som vymýšlala polievky na každý deň inú.A celkom sa mi darilo.