Foto: manka1
Recept pochádza z novej knihy 100 nových zákuskov - recepty sestry Anastázie. Dosstala som ju na Vianoce - a je veľmi prehľadne popísaná. Ako Zobraziť celý popisRecept pochádza z novej knihy 100 nových zákuskov - recepty sestry Anastázie. Dosstala som ju na Vianoce - a je veľmi prehľadne popísaná. Ako už všetci vedia - upravujem na bezlepkovú verziu - a bol dobrý.
na 180 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
7 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
štipku (alebo guarová) |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
Cesto 2: | |
250 g |
|
5 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
Plnka: | |
5 ks |
|
1/2 hrnčeka (2,5 dl) |
|
375 g (Hera) |
|
1/2 hrnčeka |
|
Plnka 2: | |
1 konzerva(397 g) |
|
|
Postup
-
1
Cesto 1: Bielky vyšľaháme s kryšt.cukrom, pridáme po jednom žĺtky, nakoniec múky s práškom do pečiva a kakao. Cesto rozdeliť na dve časti, naliať do dvoch plechov vyložených papierom na pečenie - a upiecť.
- 2
Cesto 2: Bielky vyšľahať s cukrom, pridať orechy, zemiakový škrob(Solamyl), múku a prášok do pečiva. Vznikne taká orechová hmota na cesto - znovu dať na plech vystlaný papierom na pečenie - a upiecť. Dostávame tri cestá - tenké - a budeme ich tzv: "skladať"
- 3
Plnka: Rozmiešať žĺtky s mliekom, za stáleho miešania priviesť do varu - uvariť hustú kašičku - osladiť po uvarení - asi pol hrnčekom cukru - môže byť aj menej - podľa chuti. nechať vychladnúť. Maslo (Heru) si vyšľahať a pridať vychladnutú žĺtkovú hmotu. Vznikne nám plnka - žltá - taký krém.
- 4
No a teraz sa ide skladať. Cesto 1 dať na dno plechu, naň dať 3/4 plnky žltej - rozotrieť. Priložiť cestom 2 a po položení z neho stiahnuť papier na pečenie - lepšie sa s ním takto pracuje. Na toto cesto 2 natrieme karamelové kondenzované mlieko. (ak ho nemáme môžeme použiť aj len kondenzované Salko - len ho treba deň vopred 3 hodiny uzavretú konzervu variť vo vriacej vode - ono skaramelizuje - nechá sa vychladnúť a používa sa). Bála som sa sladkosti v tom karamelovom Salku - ale bolo to dobré. Na vrch, na ten karamel položíme cesto 1 - druhé. Vrch natrieme zvyšnou 1/4 plnky a posypeme postrúhanou čokoládou, alebo posekanými orechami - kto ako má rád. U nás bola čokoláda. - no a hotovo - Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu