Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

Panna cotta s broskyňami
Šlahačku s kyslou smotanou, cukrami a želatinou zahrejeme ( nema vriet) a vymiešame do hladka. Broskyne nakrajame...

Polievka z čerstvej kapusty
Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili...

Hruškový kysnutý koláč
Do mierne teplého mlieka zamiešame cukor a rozdrobíme droždie. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Do misy nasypeme...

Parížsky ??? šalát
Tie otázniky v názve receptu sú tam preto lebo šalát som pripravoval pre kamarátku čo mala na...

Želatínový koláč marhuľový
surovina 1-5 zmiešame v mixéri. Pridáme 1/2 balenia prášku do pečiva a zľahka ho primiešame ku...

Tvarohové pirohy so slivkovým lekvárom a strúhanými jablkami
Tvarohové cesto používam na prípravu pirohov alebo ovocných knedlikov veľmi rada. Je vďačné a nielen že...

Knedľové cestíčka s párkami
U nás doma sa tento recept robí najčastejšie vtedy, ak z obeda ostanú knedle. No...

Dančí roládka
Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že...

Perkelt z bravčových paprčiek
Teneo recept mám od jedného mäsiara. Je to jedlo vynikajúcej chuti, proste maškrta, ktorá...

Mäsový páj - Meat pie
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v...

Vegánska huspenina
Priateľ dostal od otca huspeninu, takú tú klasickú - slovenskú, z koží a tak...

Tarta de queso - syrová torta
Syrová torta z Galície, zaujímavá obmena dobre známej americkej cheesecake...

Myšky hryzky
Blíži sa Silvester a ešte jeden nenáročný výtvor mám na ukážku. Suroviny sú dané na jednu...

Jednoduchý paprikáš
15 minútové jedlo – keď už z hola neviete čo uvariť.

Mrkvová nátierka
Mrkvu si nastrúhame na jemno. Pridáme syr, maslo, pretlačený cesnak. Dochutíme soľou a...

Talianska paradajková polievka
Recept mám pôvodne z knihy Vysoká škola varenia, no mierne som ho upravila kvôli svojej bezmliečnej...

Bratislavské pajgle
Chutné makové alebo orechové záviny, ktoré ak sa nezjedia hneď, vydržia zabalené ...

Plnené zemiakové pagáče
Z droždia, trochy cukru a 100 ml mlieka urobíme kvások. Pridáme preosiatu múku, ...
Zelerová nátierka podľa Andyho Winsona
Ľuďom pomáha vyše 20 rokov svojimi radami, ako dosiahnuť výnimočné výsledky, píše knihy a v...
Kuskus so zeleninou na marocký spôsob
Exotika na tanieri: Piatkový marocký obed - Kuskus so zeleninou

Hovädzie na brusniciach
Mäsko naklepeme, nasolíme, nakoreníme, sprudka opečieme na oleji a odložíme bokom. Do výpeku...

Vyšpekulované keksy
Recept mám z Vegan kochen, so klappt die Umstellung. V knihe sú nazvané Spekulatius-Kekse...

Croque Madame
Jeden z najlepsich klasickych ( kaloricka bomba) francuzskych sendvicov spomenuty vo Wiki, Larousse Gastronomique, Julia...

Hustá paradajková polievka s pohánkou
Paradajkovu polievku mame velmi radi. Hlavne vtedy, ked je z cerstvych paradajok. Ked sa...

Gundel palacinky
Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Pagáče kapustové bezlepkové, zmenené na posúch
Alebo ako sa aj majster tesár niekedy utne. V televízii mi Kamila Magálová pripomenula kapustové pagáčiky....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera