Foto: palokuchki
Ked som bola mala, nemala som velmi rada tuto polievku. No rokmi sa chute zmenili a teraz ju dost casto varim.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji spenime pokrajanu cibulu, pridame na rezance pokrajanu kapustu, posypeme rascou, osolime, zalejeme vodou a varime.
-
2
Na panvici oprazime na kolieska pokrajany por.
-
3
Ked je por trochu oprazeny pridame pokrajane sampiony a este chvilu prazime.
-
4
Oprazene sampiony s porom vlozime do polievky, pridame paradajkovy pretlak a uvarime do makka. Polievku ochutime octom, cukrom, pripadne dosolime.. Polievku rozdelime na taniere, posypeme posekanou petrzlenovou vnatou a do kazdeho taniera dame lyzicku kyslej smotany.
Diskusia k receptu