Orechové rezy s amarettom
Foto: valina
Skvelé rezy na Valentína - so srdiečkami.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
2 ks |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
150 g |
|
125 ml |
|
125 ml vlažná |
|
2 PL |
|
na potretie cesta |
|
Orechová plnka: | |
300 g mleté |
|
4 PL |
|
1,5 dcl |
|
Pudingová plnka: | |
700 ml |
|
2 bal. |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 bal. |
|
250 g (alebo maslo) |
|
Poleva: | |
150 ml |
|
200 g |
|
Ozdoba: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame olej, vodu a potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech 30x40 cm. Pečieme 30 minút pri 200 °C.
- 2
Orechová plnka: Orechy rozmiešame s cukrom a amarettom. Vychladnuté upečené cesto potrieme lekvárom a navrstvíme orechovú plnku. Necháme trochu postáť, kým si nepripravíme pudingovú plnku.
- 3
Pudingová plnka: Z mlieka, žĺtkov, Zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame s Herou. Pudingovú plnku natrieme na orechovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť.
- 4
Poleva: Za stáleho miešania rozpustíme čokoládu so smotanou a polevu na dvakrát natrieme na vrch zákuska. Necháme stuhnúť.
- 5
Zákusok ozdobíme srdiečkami vykrojenými z marcipánu, do ktorých napicháme jedlé ozdoby.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Instantnou kávou s mandľovou esenciou a lyžičkou pomarančového sunquicku.