Orechový zákusok
Orechový zákusok

Orechové rezy s amarettom

valina - fotkavalina, 6. februára 2020
Orechové rezy s amarettom
Foto: valina

Skvelé rezy na Valentína - so srdiečkami.

44
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

6 ks
2 ks
300 g
1 bal.
150 g
125 ml
125 ml vlažná
2 PL
 na potretie cesta
Orechová plnka:
300 g mleté
4 PL
1,5 dcl
Pudingová plnka:
700 ml
2 bal.
2 ks
100 g
1 bal.
250 g (alebo maslo)
Poleva:
150 ml
200 g
Ozdoba:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom. Postupne primiešame olej, vodu a potom zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech 30x40 cm. Pečieme 30 minút pri 200 °C.

  2. 2

    Orechová plnka: Orechy rozmiešame s cukrom a amarettom. Vychladnuté upečené cesto potrieme lekvárom a navrstvíme orechovú plnku. Necháme trochu postáť, kým si nepripravíme pudingovú plnku.

  3. 3

    Pudingová plnka: Z mlieka, žĺtkov, Zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame s Herou. Pudingovú plnku natrieme na orechovú vrstvu. Zákusok necháme stuhnúť.

  4. 4

    Poleva: Za stáleho miešania rozpustíme čokoládu so smotanou a polevu na dvakrát natrieme na vrch zákuska. Necháme stuhnúť.

  5. 5

    Zákusok ozdobíme srdiečkami vykrojenými z marcipánu, do ktorých napicháme jedlé ozdoby.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Oh, to je pěkný receptík, zvlášť se mi moc líbí amaretto v orechovej plnke!! super nápad. Prudce jedlé foto, hned bych dala testovací vzoreček. Díky za inspiraci, jsi šikulka!