Foto: eviana
Takéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík... Zobraziť celý popisTakéto farebné zeleninkové letné variácie máme veľmi radi... okrem toho, že to úžasne chutí, je to aj spôsob ako skvelým spôsobom zužitkovať starší chlebík...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Hrianky: | |
50 g |
|
50 g |
|
4 strúčiky |
|
8 krajcov |
|
Zeleninová nátierka: | |
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
|
2 strúčiky |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny... chlebík a koreniny som nejak nestihla zaradiť do záberu :)
-
2
Z masla, nastrúhaného syru a cesnaku si vymiešame kompaktnú nátierku...
-
3
...chlebíky nakrájame na polkrajce a rovnomerne potrieme nátierkou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 180°C na cca 10 minút (podľa typu rúry)
-
4
...kým sa nám chlebíky zapekajú, nakrájame si zeleninku - všetko na drobné kúsočky. Z paradajok vytlačíme zrniečka a šťavu, aby sme nemali hmotu príliš vodnatú (čo z paradajok vytlačím samozrejme nevyhadzujeme, ale spapáme). Paprika, ktorú som použila je fakt extra strong... pálivá, že by pokojne chilli mohla konkurovať :) Jemne osolíme, prípadne osolčankujeme a pomelieme trošku čierneho korenia. Nasekáme petržlenovú vňať, pridáme olivový olej a limetkovú šťavu.
-
5
...všetko spolu zmiešame
-
6
...a natierame na takto krásne do chrumkava a zlatava zapečené voňavé chlebíky Tento recept zaraďujem do "bezmäsité jedlá", ale musím priznať, že niekedy robievam aj verziu pre mäsožravcov - do masy pridám osmaženú na pásiky nakrájanú šunku, alebo slaninku, či zvyšky mäsa z pečeného kurčaťa. Robievam aj podobnú verziu s tuniakom: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=38119&user=114156 (môj recept na MMB), prípadne pridám nasekané olivy, alebo cukinu... možnosti ako variovať toto jedlo je nekonečne veľa :)
Diskusia k receptu