Foto: kabanoska
Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože Zobraziť celý popisTento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože takmer polovica časopisu sú reklamy.
porcie
príprava
na 175-200 °C
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny
-
2
chlieb si dáme úhľadne nakrájať manželovi na mriežku 2,5 x 2,5 cm . Nie až do dna !
-
3
Chlieb si položíme na pevnejší alobal alebo zložíme viac vrstiev . Pokrájame si na drobno mladú cibuľku a čili papričky. Hermelín pretlačíme a zmiešame z maslom. Premiešame všetko spolu a zmes natlačíme do zárezov v chlebe.
-
4
nakoniec posypeme postrúhaným syrom Havran.
-
5
chlieb zabalíme do alobalu , a dáme na gril. Grilujeme asi 15 min. pri zakrytom grile , potom odbalíme hornú časť alobalu a necháme na zakrytom grile asi 10 min, pokiaľ sa syr neroztečie. Pri príprave chleba som použila suroviny ktoré som mala doma . V originálnom recepte bol použitý čedar. Je už na každom aký druh syra použije. Tento chlieb možno urobiť i v rúre pri teplote asi 175°C .
ďakujem a teším sa na tvoj a angastov čili džem. Jalapeno je už
v chladničke a v sobotu mi dovezú ríbezle , tak ideme na to.
mám všetko pripravené, len tie tri kusy papričiek na 1kg ríbezlí
sa mi zdajú málo. Habanera by stačili , ale jalapenos sú slabé.
Angast dal až 10 ks tiež asi na 1kg surovín. Ty si nenapísal druh papričiek . Dal si pálivejšie ?
tak mi to vadí a určite to odradí mnoho ľudí.