Chlebový ježko

kabanoska - bez fotkykabanoska, 5. júla 2013
Chlebový ježko
Foto: kabanoska

Tento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože Zobraziť celý popisTento recept pochádza z časopisu Apetit . Je to pekný časopis s dobrými receptami avšak nie každý si ho kúpi za 65 Kč , pretože takmer polovica časopisu sú reklamy.

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 175-200 °C

Suroviny

1 ks
4 - 5 ks
2 ks
1 ks
1 zväzok
4 lyžice




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetky suroviny

    Chlebový ježko - obrázok 1
  2. 2

    chlieb si dáme úhľadne nakrájať manželovi na mriežku 2,5 x 2,5 cm . Nie až do dna !

    Chlebový ježko - obrázok 2
  3. 3

    Chlieb si položíme na pevnejší alobal alebo zložíme viac vrstiev . Pokrájame si na drobno mladú cibuľku a čili papričky. Hermelín pretlačíme a zmiešame z maslom. Premiešame všetko spolu a zmes natlačíme do zárezov v chlebe.

    Chlebový ježko - obrázok 3
  4. 4

    nakoniec posypeme postrúhaným syrom Havran.

    Chlebový ježko - obrázok 4
  5. 5

    chlieb zabalíme do alobalu , a dáme na gril. Grilujeme asi 15 min. pri zakrytom grile , potom odbalíme hornú časť alobalu a necháme na zakrytom grile asi 10 min, pokiaľ sa syr neroztečie. Pri príprave chleba som použila suroviny ktoré som mala doma . V originálnom recepte bol použitý čedar. Je už na každom aký druh syra použije. Tento chlieb možno urobiť i v rúre pri teplote asi 175°C .

    Chlebový ježko - obrázok 5

Diskusia k receptu

babav
Naozaj lahodkovy a pritom jednoduchý recept.Vdaka !
gabcar
To musi byt lahooooooooooodka, urcite vyskusam.
kabanoska
Dievčence , je to naozaj lahôdka , ale je to len príloha . Môj si dá k tomu 30 dkg grilovaný steak , nejaké pivo a má vianoce :-)))
kabanoska
@kimlo
ďakujem a teším sa na tvoj a angastov čili džem. Jalapeno je už
v chladničke a v sobotu mi dovezú ríbezle , tak ideme na to.
kimlo
Nezabudni na čerstvý zázvor, bez neho to nieje ono! :-)
kabanoska
@kimlo
mám všetko pripravené, len tie tri kusy papričiek na 1kg ríbezlí
sa mi zdajú málo. Habanera by stačili , ale jalapenos sú slabé.
Angast dal až 10 ks tiež asi na 1kg surovín. Ty si nenapísal druh papričiek . Dal si pálivejšie ?
irenaw
fotogenický ježko, páčili by sa mi aj ježatá z bosniakov a možno by som ich pichla do pahreby niekde na výlete, mňam, tento nápad si ukladám :-)
tinca
ježko-jožko je nielen pekný,ale aj chutný, skvelééé:)
valeri
A ako sa to je, každý si kus odtrhne, alebo to krájaš?
kabanoska
jednoducho sa to len odtrháva . Aj z bosniakov by to stačilo pre menšie osoby. Ale môj je XXXL.
iwuska
pre mna je v tomto recepte zakladom mlety rozmarin. akykolvek syr, ktory ma prijemnu chut a dobre sa topi, vobec nemusi byt plesnovy, maslo, jarna cibulka a hlavne ten rozmarin. robila som uz mnozstvo verzii, so sampinonmi, so slaninkou, s kadecim, ale taky uplne obyc je pre mna osobna naj a vzdy sa vsetci pytaju, co je to na nom take dobre - ten rozmarinovy poprasok ;)
kabanoska
Iwuska, ďakujem za radu , vyskúšam . Ten syr je voliteľný podľa kuchárky. Ja som mala tieto druhy v chladničke , tak som ich použila a chutili veľmi. Skúsim to aj s rozmarínom, no len po troške. Je to dosť silná aróma.
afataga
az teraz som si vsimla, ze si tu nova, tak vitaj na varechce mila kabanoska, isto sa ti tu bude pacit, je tu vela vybornych kucharok a kucharov a predovsetkym velmi vela milych ludi. Ako vidim, v Brne je vysoka zivotna uroven, ked si kupujes taky drahy casopis, tu si to vela ludi nemoze dovolit, ale ja doprajem kazdemu. Jedlo si urobila paradne, takeho jezka by som si dala kedykolvek, len tak dalej
kabanoska
ďakujem dievčence. Tu nejde o životnú úroveň , ale keď si kúpim časopis o jedle a zaplatím zbytočných 50 strán , ktoré ma nezaujímajú
tak mi to vadí a určite to odradí mnoho ľudí.
elixir
@kabanoska toto vyskúšam na menších pečivách, topený syr na chlebíku je veľká dobrota. Inak s tými časopismi Ti úplne rozumiem... predvčerom som v jednom obchode videla časopis, ktorý mal podnadpis "Čas jahôd" a tvárilo sa to na obale ako časopis plný jahodových receptov. Samozrejme ja hneď veľké oči, ale našťastie som ho pred kúpením otvorila, prelistovala...síce nie detailne, ale tie strany čo som prebehla, Ti poviem, nemali jediný jahodový recept.
havino
ja som toto už obkukávala na FB, veľmi sa mi to páči, mám v pláne to urobiť, super, pekný recept
mariamka
velmi pekny a chutny jezko, viem si to predstavit len tak same ale iste je to aj poriadne syte :) @kabanoska vitaj a prajem prijemne chvile na vareche :)
kabanoska
ono to nepokazí chuť žiadnej grilovačke , opekačke a je to hodnejšie ako suchý chlieb.
margaretka28
vyzerá to veľmi zaujímavo a dobre, ešte so také niečo nevidela, recept super pre varechu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia