Kakaová korytnačka (Šarlota)

stacy77777 - fotkastacy77777, 2. júna 2012

Nedávno uviedla Tothka recept na jahodovú šarlotu, keďže sa nám doma všetkým páčila a chutila, robila som ju už 2x. Nakoniec chalani prišli s Zobraziť celý popisNedávno uviedla Tothka recept na jahodovú šarlotu, keďže sa nám doma všetkým páčila a chutila, robila som ju už 2x. Nakoniec chalani prišli s nápadom, ako by asi vyzerala kakaová. Tak som skúsila....

12
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
120 g
120 g
0,5 ks
2 lyžice
Plnka:
2 ks
2 ks pochúť.
3 lyžice
0,5 lyžice
2 ks (dr.oetker)
100 g mrazené
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešame sneh z bielkov, postupne pridávame cukor, múku s kypriacim práškom, žĺtka.Na pečiacom papieri upečieme cesto na roládu. Teplé cesto stočiť, potom potrieť džemom, prípadne troškou náplne na farebné rozlíšenie. Vychladené nakrájame na tenšie kolieska.

  2. 2

    Vymiešame si šľahačku, do vyšľahanej pridáme kyslé smotany, cukor, vanilku,troška kakaa.

  3. 3

    Vo väčšej miske vymiešame ztužovače za studena, pridáme rozmrazených 100g jahôd,vymiešame spolu. Pomaly pridávame šľahačkovú zmes. Spolu všetko vymiešame do ztuhnutia. Mne osobne zasa chýbali čerstvé jahody, určite by to vylepšilo vzhľad, ale mrazené som sa akosi neodvážila použiť celé do vnútra,aby sa to neroztekalo.

  4. 4

    Sklenú misu vyložíme po obvode plátkami rolády, dáme plnku, pofŕkame trochou pikaa, do stredu vrstvu rolád, znova opakujeme - plnka,pikao, na vrch opäť pokryjeme roládami.

    Kakaová korytnačka (Šarlota) - obrázok 4
  5. 5

    Dáme ztuhnúť do chladničky minimálne na 5hodím, potom opatrne preklopíme na tanier.

    Kakaová korytnačka (Šarlota) - obrázok 5
  6. 6

    Všetkým síce chutila, ale svetlá sa mne osobne zdá jednoznačne krajšia. Nechávam samozrejme na posúdení.....

    Kakaová korytnačka (Šarlota) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
svetlá, či tmavá, to je jedno, obidve musia byť výborné... zatiaľ som neskúšala, takže by som už mala.
tothka
Obidve sú super, krásne sa ti vydarili, ale pre mňa však radšej s čerstvým ovocím, ale je dôležité, že vám chutili
stacy77777
Ďakujem Tothka,potešila si ma,už sa aj ja teším na čerstvé jahôdky na záhrade, s nimi to vyzerá naozaj pekne, my tu máme 4 obchody na malom priestore, ale jahody nekúpiš....Synom sa to veľmi páči, aj chutí, myslím,že budú "otravovať" častejšie....
valeri
Tak toto moje deti milovali, keď boli malé. Musela som ju piecť veľmi často.
marijanka712
Obidve sa ti vydarili pekné a hlavné výnikajúca pochuťka ja som minulý týžden podobnú robila len som ešte pridala 250g tvarohu rozšlahaného s kyslou smotanou a všetko tak ako ty je to na spestrenie , ale tam kde je tvaro mne zase nechutí kakao takže nabudúce urobím podla teba čokoládovú to bude dobrotka...
cica2
aj mne sa páčia obidve, si šikulka!
stacy77777
Medulienka - želatínové ztužovače za studena, do plnky, mám ich aj v rozpise, aj v postupe, nie želatínu. Ďakujem všetkým za povzbudivé komentáre.
stacy77777
ano Domči, ideš skúšať? ja mám dnes výnimočne dovolenku a už zasa špekulujem.....:D
elef
s cucoriedkami je najlepsia:)
stacy77777
elef - áno, s čučoriedkami je super, skúšala som aj s broskyňami, aj mandarínkovú




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia