Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Zapekané Mňam
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...
Nadýchané tvarohovo-limetkové suflé bez mouky
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme tvaroh, šťávu a nastrouhanou kůru ze 2 limetek, ušleháme...
Pirohy z Kamenice nad Cirochou
Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...
Alobalka
Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou oleja a necháme odležať do druhého dňa.
Marinovaný syr s konfitovaným cesnakom
Do kastróla dáme maslo a necháme rozpustiť. Pridáme strúčiky cesnaku a ochutíme. Dáme do rúry...
Ražný domáci chlebík
Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia...
Kuracie prsia plnené kozou bryndzičkou preliate omáčkou
Z minulého pokusu naplniť karbošíky kozou bryndzičkou mi trochu zostalo, tak som ju využil do tohoto...
Slivkový koláč pre Lady Ann
Zo pár razy som pre moju milovanú, múdru a pracovitú babičku „Lady Ann“ navaril, za...
Broskyňa Melba
Kvôli ovociu si my cukrári vždy radi počkáme na leto. Višne, ostružiny, egreše,...
Panna cotta s čokoládou
Komerčný recept Penová čokoládová poleva ganache vytvorí z Dolcela panna cotty sladkú pochúťku pre sladké radovánky po lahodných...
Pochúťkové kyslé bravčové nožičky
Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...
Hruškové sólo
Priateľka nás pozvala do záhradky na posedenie a na hrušky. Strom je obsypaný, ale ešte nie sú...
Vitamínové potěšení
Tak tenhle salát není ničím moc zvláštní , jen je tam udělaný trošku jiný dresink . Když...
Jambalaya po slovensky
Základ tohoto, v mojom prípade zeleninového, jedla je najpravdepodobnejšie v hispánskej kuchyni, kde má...
Huby vo vlastnej šťave
Takto pripravené huby použivamé ako čerstve, nestracajú svoju pôvodnu chuť-Môžme ich pripraviť aj na masle, oleji alebo...
Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...
Babičkine mastné koláčiky
Všetky suroviny zmiešame rukou dohromady, prepracujeme a vytvoríme guľky. Do každej urobíme jamku...
Tekvica v slaninkovom kroji
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...