Taštičky s klobásovou plnkou
Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 25. júna 2014
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 25. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
14 ks
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme, narežeme na štvorce, naplníme na kolieska nakrájanou klobásou a postrúhaným syrom.
- 2
Kraje cesta potrieme žĺtkom, preložíme do trojuholníka, kraje pritlačíme, potrieme žĺtkom, posypeme rascou a dáme piecť do vyhriatej rúry 180 °C na 20 minút.
- 3
Podávame ako chuťovky k vychladenému pivu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
namiesto rasce sezam, namiesto stvorcov kolieska :-(
ale chutovo to moze byt fajne
my mame radi toto s jemnou salamou, pikantnou klobaskou,paprikou,vajickom, kyslou uhorkou a - nebite ma - syrokremom
darmo urobim aj dva plechy - poje sa vzdy, po tomto fajront pri sporaku nemam dlhy, no :-)))
Vďaka za pripomenutie @p.Jandurov á, takýto koláčik sa vždy zíde a každému chutí.