Tatranské „vulkano“
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 14. júla 2016
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 14. júla 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
Piškótové cesto: | |
4 ks |
|
80 g |
|
120 g |
|
Posýpka: | |
25 g |
|
25 g |
|
50 g |
|
1 g |
|
Jahodové pyré: | |
120 g |
|
20 g |
|
Ostatné suroviny: | |
80 g |
|
|
|
20 g |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto pečieme v silikónovej forme pri teplote 160 °C asi 30 minút.
- 2
Posýpka: Všetko spolu premiešame rukami, vytvoríme mrveničku, ktorú pečieme v rúre pri teplote 160 °C asi 10 minút.
- 3
Jahodové pyré: Jahody rozmixujeme spolu s cukrom na pyré. Upečené mafiny natrieme jahodovým džemom a obalíme v upečenej posýpke, podávame s vanilkovou zmrzlinou, jahodovým pyré a čerstvým ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odpoveď šéfkuchára Petra Pikovského:
Najprv sa šľahajú žĺtky s cukrom, potom sa pridá múka a nakoniec sneh z bielkov. (Postup v bode 1. sme na základe odpovede šéfkuchára opravili.)
Efekt dymu je spravený suchým ľadom. Dali sme si vyrobiť plastovú guličku - náboj, do ktorého sa vloží suchý ľad. Náboj potom už len stačí vložiť do koláča a zaliať tekutinou.