
Jednoduchý grankový koláč s čokoládovou polevou
V mise zmiešame všetky suché prísady: múka + prášok do pečiva + cukor + Granko + štipka...

Novoročná kivi roláda s marhuľovým a jahodovým lekvárom
Novoročné roládky s kivi krémom a jednu som natrela marhuľovým lekvárom a druhú jahodovým.

Snehové jablkové kocky
Ošúpané a očistené jablká nakrájam na maličké kocky, pridám hrozienka, šťavu z polovice väčšieho citróna,...

Grilovaná zelenina s bylinkovým maslom
Baklažán, cukety, papriky a šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Cibuľu olúpeme...

Cesto na pizzu z DP
Všetko od tekutého po sypkej nasypeme do pekárne a dáme program "kysnuté cesto". Hotové cesto vyvaľkáme...

Zeleninová fritatta
Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, ...

Zapekaný guláš
Čikóšom, pastierom, ktorí niekedy pásli stáda po panónskej puste môžeme poďakovať za guláš – “gulyás-hús”...

Čučoriedkový koláč
Ovocie tu hrá prvé husle a cesto je pekným rámčekom príjemného zážitku :).

Grilované kuracie mäsko
Ak neviem čo uvariť respektíve sme veľmi hladní, toto jedlo nás stále zachráni. Je rýchle...

Pudingovo– smotanový koláč
Vymiešame piškótové cesto, vylejeme ho na plech, medzitým uvaríme puding.

TV chuťovka
@jerica Stáva sa že máte chuť na niečo a neviete čo by ste dali? je tu...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky. Mlieko uvedieme do varu a odstavíme. V horúcom mlieku ušľaháme vajcia,...

Cibuľové menu
Prvý recept čo tu pridávam. Nejak som si ho vymyslela, rada vymýšľam potom si zoberiem...

Corn pie - koláč z kukurice
V tomto obdobi dozrieva jedla sladka kukurica . Je chutna uvarena , ale mozno z nej...

Jablkový nákyp trochu inak
Recept mám z jedného časopisu, trochu som sa obávala aký bude výsledok ale stálo to za vyskúšanie,...

Letný ríbezľový koláč
Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na...

Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...

Základná smotanová marináda na rôzne druhy mäsa
Je to kyslá marináda, hodí sa na údené aj neúdené mäsa, kyslé ryby atď....

Kozí syr Oregano, Orechový, Klasik a Cesnakový
Exkluzívny tvar, výnimočná chuť dáva priestor na použitie pre efektné predkrmy a predjedlá v kombinácii s...

Dusený kaleráb so smotanou a nivou
Kaleráby očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. V panvici rozpustíme maslo. Postupne na ňom...

Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...

Piyaz – fazuľový šalát
Fazuľu premyjeme a zľahka osušíme. Rajčiny nakrájame na malé kocky, jarnú cibuľku, feferónku a červenú cibuľu na malé...

Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme,...

Trenčianske halušky s karamelovým krémom
Nemám poňatia prečo sa takto volajú... Po mamke som zdedila 30 ročnú knihu Múčniky, tak z...

Šalát s červenými pomarančmi
Tak nejako som sa postupom času dopracovala k závislosti na šalátoch s ovocím....

Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...