Foto: babbu
Keďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, keď ich nazbierame. Vynikajúci je nielen teplý, ale aj studený Zobraziť celý popisKeďže máme teraz dostatok húb, tak som zvolila tento koláč naslano, ktorému neodoláme vždy, keď ich nazbierame. Vynikajúci je nielen teplý, ale aj studený a môžu sa na neho použiť akýkoľvek druh hríbov.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO: | |
100 g |
|
1 hrnček |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
3 PL |
|
NÁPLŇ A DOKONČENIE: | |
2 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
500 g |
|
5 strúčikov |
|
1 PL |
|
3 ks |
|
250 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: V miske zmiešame maslo, múku, štipku soli a cukor a všetko pomiešame. Po lyžiciach pridávame vodu, aby vzniklo vláčne cesto. Uložíme ho do chladničky na 30 minút oddýchnuť.
-
2
Náplň: V hrnci rozhrejeme olej, pridáme na mesiačiky pokrájané obidve cibule a necháme orestovať, asi 3 minúty. Trochu červenej cibule si odložíme na ozdobenie. Do hrnca pridáme na plátky pokrájané huby, dochutíme soľou a korením a restujeme za stáleho miešania 8-10 minúť. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
-
3
Cesto vyložíme z chladničky, rozvaľkáme ho, vložíme do formy a vyplníme ním aj steny, aby náplň nevytiekla. Cesto na dne popicháme vidličkou a predpečieme v trúbe predhriatej na 180 stupňov asi 20-25 minút do zlata.
-
4
Koláč vyložíme z trúby, naplníme ho hubovou zmesou, povrch zalejeme vajíčkami ušľahanými s mliekom, posypeme muškátovým orieškom, soľou a korením a pečieme ešte 30 minúť.
- 5
Dozdobíme pažitkou, červenou cibuľkou a môžeme aj na masle orestovanými kuriatkami. Môžeme podávať so zakysanou smotanou, zmiešanou so 4 strúčikmi cesnaku.
- 5
Diskusia k receptu