Šalát so srňacím mäsom
Šalát so srňacím mäsom

Šalát so srňacou filetou

podravka - fotkapodravka, 1. augusta 2017. Komerčný recept.
Šalát so srňacou filetou
Foto: podravka

Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

500 g (fileta)
1 PL
40 ml
300 g mladý
250 g
2 PL
1 KL
50 ml
1/4 KL
1/2 KL
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

  2. 2

    Posypeme Podravkou grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút.

  3. 3

    Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple.

  4. 4

    Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.

  5. 5

    Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
hm,dal som do vyhladavaca fileta mignon,ani jeden mi nenaslo,vsetko iba filet mignon.
1x radox1