Šalát so srňacou filetou
Foto: podravka
Srňacina podávaná so špenátom a jablkami preliata zálievkou z citrónovej šťavy, horčice a korenín vytvorí perfektnú kombináciu, ktorú si určite zamilujete.
porcie
príprava
Postup
-
1
Srňaciu filetu očistíme, umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
- 2
Posypeme korením grill classic, zalejeme 40 ml olivového oleja a necháme postáť 30 minút.
- 3
Takto pripravené mäso dáme na dobre vyhriaty gril alebo do grilovacej panvice a ugrilujeme zo všetkých strán do želanej prepečenosti. Zložíme z ohňa a necháme v teple.
- 4
Zmiešame citrónovú šťavu, horčicu, tymian, bazalku, chilli, olivový olej, trochu soli a korenia a dobre premiešame.
- 5
Do misky dáme umytý špenát, pridáme jablká nakrájané na tenké plátky, mäso nakrájané na malé kúsky, prelejeme zálievkou, premiešame a ihneď podávame.
Tiež mäsom:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nemáte pravdu, správne je TÁ fileta:
slovniky.juls.savba.sk/?w=fileta&s=exact&c=Q488&d=...
TEN filet je niečo celkom iné:
slovniky.juls.savba.sk/?w=filet&s=exact&c=P9d4&d=k...
beriem späť, asi sa to zmenilo. ja odjakživa viem, že je to ten filet. ok, tak tá fileta. znie to hrozne :-D
V pohode, učíme sa stále :) Nás skôr prekvapil význam slova TEN filet - technika háčkovania.
to aj mňa :-)
Je to logické, pretože "filet mignon" je špecifické medzinárodné pomenovanie mäsa z konca sviečkovej. Takéto konkrétne pomenovania - termíny sa neprekladajú: "filet mignon" je "filet mignon" v každom jazyku.
@Yogicek (1.8.2017 19:59)
Je možné, že ich recept neprešiel jazykovou korektúrou.