Syrové rezance
Aj keď dnes sa už častejšie používajú aj hotové rezance kúpené v obchode, takéto sa (zatiaľ)...
Bezlepkový toast s domácim hummusom
Na dobrý štart do nového dňa treba kvalitné a výživné raňajky. Čo tak pripraviť si domáci hummus na chrumkavom bezlepkovom toaste?...
Marinované olivy so sušenými paradajkami
Olivy u mňa v kuchyni jednoducho nesmú chýbať. Či už ako súčasť rôznych receptov alebo ako...
Tofu na cukete
na panvicu nalej trocha oleja, daj na kocky pokrajanu cuketu a minutku opraz. Potom ju posyp...
Smoothie leto
Je to veľmi jednoduché. Štyri suroviny a smoothie je na svete. Výborne sa hodí na...
Sezamovo-snehové kôpky
Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...
Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...
Provensálsky šalát s oreganom
Tento šalát je vhodný ako studené predjedlo. Je rýchly, zdravý a jednoduchý.
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Nepečený pekanový koláč s arašidovým maslom
Recept nie je môj ale to teraz nie je hlavné.? Prajem Vám všetkým veľa LÁSKY, ZDRAVIA a pokoja v srdci nielen počas Vianočných sviatkov...
Ľahký ryžový šalát
Tento recept som vymyslela sama a tak sa niekomu nemusí páčiť. Je na dlhý deň v...
Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
Bylinkový tvaroh ako dip
Čerstvé bylinky podľa vlastnej chuti umyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno, pridáme nadrobno nasekanú mladú cibuľku a jednu...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Šampiňónová polievka s hnedou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Mali ste už polievku s ryžou? Ak sa vám táto myšlienka pozdáva, určite vám odporúčam vyskúšať tento recept....
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Cuketa plnená pohánkovým rizotom
Cuketu umyjeme a nakrájame na pníky, ktoré vydlabeme.
Jarná sekaná plnená Tofu praženicou
Vyskúšajte, ako chutí spojenie Tofu, Rastlinnej praženice a pohánky. Výsledkom bude vlákninou a proteínmi...
Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...
Květákovo-hráškový krém
na oleji osmahnout cibulku, přihodit hrášek, květák na růžičky, zalít vodou, dochutit...
Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...
Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...
Tvarohovo-cibuľkové pirohy
Z múky, zemiakov, vajca, mlieka pripravíme tuhšie cesto a necháme ho chvíľu stáť.