Paprika plnená pšenom so zeleninou

mlsalka - fotkamlsalka, 19. januára 2013
Paprika plnená pšenom so zeleninou
Foto: mlsalka

Prvý pokus s pšenom. :)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks (rôzne farby)
125 ml (jáhly)
0,5 ks (strúhaná)
1 ks (pokrájané na kocky)
1 ks
2 PL
250 ml (pitná)




Postup

  1. 1

    Pšeno (125ml=pol hrnčeka) si 3x prepláchneme pod horúcou vodou. Pšeno dáme do hrnca a zalejeme celým hrnčekom vody. (250ml, 1:2, pšeno:voda). Osolíme, pridáme pár kvapiek oleja. Zeleninu som už mala v mrazáku pripravenú, tak som ju dala variť rovno so pšenom, že uvidím ako to dopadne.

  2. 2

    Od bodu varu som to celé varila ešte 15 minút. Potom som to nechala dôjsť v hrnci, pridala bazalku. Zatiaľ som paprikám odrezala klobúčiky (dosť nepodarene) a vydlabala jadierka. Hotovou zeleninovo-pšenovou zmesou som naplnila papriky do polovice a potom dala trochu brynze. Dala som znova pšenovú zmes a navrch som dala znova bryndzu. PLníme ešte horúcou zmesou, aby sa nám bryndza rozpustila. Hotovo.

  3. 3

    Kto chce, môže naplnené papriky dať ešte zapiecť na 10 minút do rúry, aby boli mäkšie. Musím povedať, že prvý pokus sa mi vydaril a s tou bryndzou to bolo super. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

waocipa
recept si ukladám-dobre by bolo aby sme písali o receptoch a nie o veku-prajem všetkým krásny deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia