Foto: mlsalka
Prvý pokus s pšenom. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (rôzne farby) |
|
125 ml (jáhly) |
|
0,5 ks (strúhaná) |
|
1 ks (pokrájané na kocky) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
250 ml (pitná) |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pšeno (125ml=pol hrnčeka) si 3x prepláchneme pod horúcou vodou. Pšeno dáme do hrnca a zalejeme celým hrnčekom vody. (250ml, 1:2, pšeno:voda). Osolíme, pridáme pár kvapiek oleja. Zeleninu som už mala v mrazáku pripravenú, tak som ju dala variť rovno so pšenom, že uvidím ako to dopadne.
- 2
Od bodu varu som to celé varila ešte 15 minút. Potom som to nechala dôjsť v hrnci, pridala bazalku. Zatiaľ som paprikám odrezala klobúčiky (dosť nepodarene) a vydlabala jadierka. Hotovou zeleninovo-pšenovou zmesou som naplnila papriky do polovice a potom dala trochu brynze. Dala som znova pšenovú zmes a navrch som dala znova bryndzu. PLníme ešte horúcou zmesou, aby sa nám bryndza rozpustila. Hotovo.
- 3
Kto chce, môže naplnené papriky dať ešte zapiecť na 10 minút do rúry, aby boli mäkšie. Musím povedať, že prvý pokus sa mi vydaril a s tou bryndzou to bolo super. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu