
Bulgur ako rizoto so šalátom
Bulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada....

Grécky šalát
Mala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných...

Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...

Králík v česnekovo-hořčičné marinádě v Remosce
Opět moje oblíbená babička Remoska. Ono to děvče je jen o pár let mladší než já....

Zapekané zemiaky s cuketou a krabími tyčinkami
No pôvodne som chcel robiť svoj recept " Zapekané zemiaky s cuketou a šampiňónmi", ale nemal...

Rolka z bravčového boku
Tento recept je trochu zložitejší, ale potom výsledok stojí za to. Ako jedna príbuzná, ...

Pečená prepelička s cibuľovým džemom a grilovanou polentou
Prepelicu vykostíme, rozdelíme na stehienka a prsia, osolíme, okoreníme a opečieme na rozpustenom masle zo...

Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...

Paradajky plnené bryndzou a pečenou paprikou
Tento recept sa mi sníval :) Teda niečo podobné, že som jedla rajčiny plnené nejakou nátierkou....

Bravčové karé s bylinkami
Recept som odkukala zo stránky https://kuchynalidla. sk/product/restovane-bravcove-kare- s-bylinkami-a-prosciuttom. Ako všetky recepty, aj tento som trochu upravila...

Plnka s údeným mäsom a kôprovou omáčkou
Plnka: Na väčšie kúsky nakrájanú slaninu a bôčik orestujeme na cibuľke a cesnaku. Dochutíme soľou, ...

Cestoviny s tuniakom
Kukurica je sladučká, cibuľa zas tak šťavnatá, a bez tuniaka by to nešlo. Ako...

Thajské oranžové karí ala Baska
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske...

Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...

Karfiolový „steak“ na cviklovom hummuse
Cviklový hummus: Najskôr očistíme cesnak a všetky suroviny na hummus vložíme do mixéra a rozmixujeme na homogénnu masu, dochutíme...

Veľkonočná kapustnica
Tento recept som získala od mojej kolegyne a už tradične varíme túto kapustnicu na Bielu sobotu. Všetkým...

Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...

Pórková krémová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku. Přidáme nakrájený pórek, vývar, sůl a pepř, ...

Roláda z mletého mäsa s hráškom
Na sobotný či nedeľný obed alebo nastudeno na misu či medzi dva chlebíky na výlet, naša...

Hovädzia sekaná v slanine
robila som ho zo stehna a bolo šťavnaté, môžte použiť aj inú časť z hovädziny, ...

Karfiolové fašírky s tofu
Karfiol rozoberieme na ružičky a predvaríme do polomäkka. Vyberieme ho a roztlačíme, aby zostali menšie...

Králik s lečom
Nikdy by som nepovedala, že kombinácia lečo a sladká smotana ide dokopy :-"

Krkovica v koberčeku so sviežou prílohou
Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale...

Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...

Vianoce v Chorvátsku
Na Vianoce v Chorvatsku sa robia všeliake slane jedla a sladkosti, narodne slane jedlo ktore sa papa...

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Bleskurýchla paradajková polievka
Bleskurýchla preto, lebo príprava tejto polievky trvá skutočne pár minút a samozrejme rovnako bleskovo aj zmizne...

Domáca kôprová
Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil...

Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K...

Chudá tlačenka zo žitného ostrova
Túto tlačenku som si uchovala v pamäti zo zabíjačiek u mojej babičky, ktorá bývala niekoľko km...