
Cviklovo-zemiakový šalát s kyslou smotanou
Jednoduchý a chutný šalát, vhodný aj ako hlavné jedlo. Milujem cviklu na všetky spôsoby :)

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou
Tento recept nám odtajnil šéfkuchár z exkluzívnej ponuky reštaurácie Hotela Kaštieľ Mojmírovce.

Ryba z elektrického grilu
Kúpili sme si elektrický gril a grilujem na ňom čo sa len dá. Mäso je chutné,...

Tatársky biftek
Jednoduchý a rýchly recept na legendárnu dobrotu, ktorú ocenia všetci gurmáni.

Plnené zapekané kelové listy
Tieto listy sa môžu jesť aj so zemiakmi, my ich jeme bez prílohy, v rámci...

Polievka zo pstruha dúhového
Pri kúpení tejto ryby v Lidli som hneď vedel čo s nej uvarím. Mám rád...

Lečové cestoviny
Tento recept vznikol úplnou náhodou a chuťovo mi pripomína lečo, tak preto ten názov.

Zapekané cestoviny na sladko - Макарони на фурна
Receptík zo starej Bulharskej klasiky, sladké /niečo pre kredencov/, jednoduché /niečo pre lenivcov/ a jedlé,...

Zemiaky z papiňáka za 2 minúty
Takto pripravené zemiaky robievam ako prílohu alebo ľahkú večeru s kyslým mliekom. Nie len to, ...

Krkovička marinovaná v aceto balsamico, oleji, tymiane a rozmaríne
Na No. Salty ma zaujal krásny a jednoduchý recept práve pre skvelú marinádu. Pôvodný recept je...

Gundel palacinky
Z vajec, mlieka, múky a oleja pripravíme palacinkové cesto, z ktorého upečieme palacinky.

Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami
Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi...

Baraní vývar so zemiakovými haluškami
Veľa ľudí tvrdí, že baraninu neje kvôli vôni. Je to však veľmi zdravé mäsko, a ak máte možnosť sa dostať k mladej baraninke, neváhajte....

Srnčí guláš
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.

Otcov hrniec
Otec nám mal navariť obed, ale zároveň mal veľa práce v záhrade. Tak hodil do...

Kurča v alobale
Na francúzsky spôsob. Nabudúce spravím aj z akéhokoľvek vykosteného mäsa, bolo to veľmi dobré a niečo...

Miznúce rýdziky
Mrzí ma to, ale fotka hotového jedla sa nestihla urobiť. Aj preto miznúce... ...

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...

Moja kuracia mňamka
Kuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, ...

CHLIEB po lopate - inšpirácia 2
@jerica chcem vyvrátiť mýta že chlebík upiecť je ťažké a je s tým veľa práce, viem že...

Kurča pečené v plnke
Plnené kurča sme nemali ani nepamätám. Kým som ho plnila klasicky, prsná časť ostávala na...

Hamburger a fašírka
Hamburger je vlastne z mletého masa aké sa používa aj pri výrobe fašírok. Takže dnes si vyhotovíme...

Hovädzie kocky na čiernom pive
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa so zeleninou a s čiernym pivom.

Treska s pečenou cviklou
čítal som na vareche diskusiu o mrazených rybách a uvedomil som si aké mám šťastie,...

Pohánka s baklažánmi na bakuský spôsob
Výborné a zdravé jedlo z azerbajdžanskej kuchyne. Ak chcete uvariť niečo chutné z pohánky, tak...

Jednoduchý losos s hráškovým pyré a bylinkovým pestom
Rybky máme nás radi - tentoraz som zvolila lososa. Toto bola taká rýchlovka - nič...