Šatôčky s pudingom a čokoládou
Cesto rozdelíme na polovice. Každú polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik a rozkrájame na malé obdĺžniky. Na...
Hubník
Je to moravské veľkonočné jedlo. Je veľmi chutný, majú ho radi aj deti aj dospelí.
Čokoládky so sušeným ovocím (vegan)
Sladkosti z našej vegánskej svadby XI. - seriál pokračuje :-).
Hubovo–zeleninová polievka
Na oleji speníme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a pokrájané huby...
Krémová tvarohová polievka
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť, Mlieko s tvarohom a so žĺtkom rozšĺaháme. keď...
Ovsené cookies
Toto nízkotučné sladké pečivo je ľahko stráviteľné a vhodné na olovrant alebo desiatu.
Domáci jogurt
Mlieko prevaríme na 50 stupňou, nechať vychladnúť pridať obidve plechovky mlieko a jogurt.
Zapekaný baklažán v paradajkovom ragú
Lečo s vajíčkom či grilovaná zelenina... Práve v jednoduchých jedlách najlepšie vynikne chuť poctivo vypestovaných a...
Miešané mäso Enviro
V tomto mojom recepise je mäsových bielkovín na môj vkus viac než dosť, ale doplnila som...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Polievka z azuki fazuliek z MioMatu
Výýýborná polievočka - poteší sa celá rodinka ;-)
Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...
Mliečna ryža so syrom s modrou plesňou a kuracími kúskami
Zazrel som reklamu, ako ten medveď spieva o mliečnej ryži. Pri tom som si spomenul,...
Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....
Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...
Tvarohové knedličky v žihľavovej omáčke
Dominantnou chuťou v tomto recepte je chuť žihľavovej omáčky . Brilantne dopĺňa menej výraznú chuť naslanastého...
Kuracie rezne s pšeničnými klíčkami
S olivového oleja a korenín urobíme marinádu a rezne vložíme do nej a necháme 24 hod...
Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...
Špaldové rezance s mascarpone a krevetami
Zo surovín na rezance vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak pridáte do cesta bazalku, posekajte...
Špargľovo-hubová štrúdľa
Uz davnejsie som tento recept pocul na CBC radio. Ale az teraz, ked sa tu...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Cesnaková nátierka
syrokrém vyšľaháme, pridáme pretlačený cesnak a materinu dúšku, všetko podľa chuti. Kto chce štipľavejšiu,...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....