Tento recept mám od manželovej maminky, je super, manželovi a aj mojim synom veľmi chutí, nie je veľmi presladený a pri nad-úrode jabĺk, ako Zobraziť celý popisTento recept mám od manželovej maminky, je super, manželovi a aj mojim synom veľmi chutí, nie je veľmi presladený a pri nad-úrode jabĺk, ako tento rok, ho robím pomaly každý týždeň .... mňam
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Cesto vypracujeme zo všetkých surovín, rozdelíme ho na dve časti a obe vyvaľkáme na veľkosť pekáča. Prvú časť dáme na suchý plech (cesto je mastné, netreba vymastiť plech).
- 2
Pripravíme si plnku: Jablĺčka očistíme, zbavíme šupky a nastrúhame. Chvíľku ich necháme odstáť a vyžmýkame ich. Potom do nich pridáme cukor a škoricu.
- 3
Na prvú časť cesta na plechu navrstvíme plnku a prikryjeme ju druhým cestom. Koláč zvrchu popicháme vidličkou, môžeme ho potrieť vajcom a upečieme ho vo vyhriatej rúre.
- 4
P.S.: Plnka môže byť aj iná (vraj), no ja robím stále jablkovú (to tie kilá jabĺk v pivničke). Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu