Škoricové klbká
Všetky ingrediencie okrem lentiliek zmiešame, vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade hodinku odpočinúť. Potom cesto pretláčame...
Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.
Pstruh na šampiňónoch
Tento recept vznikol úplnou nahodou, ked som sa snažila pripraviť večeru a manžel mi zavolal, ...
Štefanská kapusta
Takto nám vždy na Štefana pripraví kamarát kapustu a už je aj na našom jedálnom lístku
Makrely v ostrej omáčke
Očistené makrely osolíme a pomaly opečieme na panvici z oboch strán na rozohriatom oleji. Vyberieme ich,...
Diabolské placky s kačacím perkeltom
Z kačacích pŕs odstránime kožu a nakrájame ich na kúsky. Uvaríme perkelt. Nadrobno pokrájanú cibuľu...
Vaječno-likérový baranček
Tak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise...
Ryža s jalopeño ako príloha
Každý má svoj, určite ten „najsamlepšejší gríf“ na prípravu ryže, čoby prílohy! Už od prvopočiatku...
Plnené šunkové batôžky
Vynikajúce jedlo, ktorého príprava je variabilná, namiesto vyprážania zapekanie, do plnky si môžete...
Plnený husací krk a husacie pečienky na cibuľke
Aj keď táto pochuťka je iba málo kedy docenená, u nás je veľmi obľúbená.
Šťavnatá kuracina s citrónom
Komerčný recept<br /> Ak je kuracie mäso častým hosťom za vašim stolom, tak ho obohaťte o špeciálnu...
Pečené zemiaky so slaninkou
Dobre umyté zemiaky uvaríme v šupke. Do vody môžeme pridať trošku soli.
Hermelínová nátierka
Hermelín nastrúhame, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, 2 vajcia uvarené natvrdo, uhorku, kl horčice,...
Kokosové kuracie prsia s ananásovou omáčkou
Tento recept je jeden z mojich najobľúbenejších pre chuťové poháriky :)
Bravčová panenka DIA
Umyté mäso nakrájame na plátky a poukladáme do pekáča. Zmiešame jablká nakrájané na jemné plátky, ...
Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...
Bryndzové halušky
Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím...
Pečený zeler s kôprovou omáčkou
Na krutóny vymiesime z uvedených surovín vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto ešte raz...
Tekvicovo-gaštanová polievka
Je sezóna tekvičiek, ktoré neodmysliteľne patria k jeseni a pre mňa sa tak isto neodmysliteľne s...
Plnené králičie karé a palacinkové mešce
Karé z králika je najjemnejšie mäsko. Vždy, keď máme králikov, karé vyrežem a pripravím...
Farebné rezy s melónovým lekvárom
Tento zákusok som dostala emailom od Pinterestu. Škoda, že recept bol v čínštine, nevedela...
Pečená koreňová zelenina k treske
Vďaka Tvojemu vareniu sa dnes nezmestím do väčšiny krásneho obsahu mojeho šatníka!!! … s vyčítavým pohľadom mi...
Zeleninou plnené pečené mini kurča
Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.
Krájanica
Keď som bola malá mama nám robievala krájanicu... že to je taká slovenská variácia na čínu...
Šťavnaté mäsko na zemiakoch
Tento recept si pamätám ešte od mojej mamy. Vždy keď ho varila, tak sme sa...
Torta s marcipánom
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a zmäknutým maslom do penista. Po lyžiciach pridávame preosiatu múku...
Rizoto s mladými cuketami a šunkovou salámou
Touto ľahkostráviteľnou pochúťkou som si krásne „šplhol“ u svojeho najsamlepšejšieho JA! Naviac som ani nemusel dlho rozmýšľať,...
Kačka so strúhankou
Takto pripravovala kacku moja svokra. Je to velmi jednoduchy postup, ktory snad ocenia hlavne ti,...
Údený pstruhový závitok s uhorkovým dipom
Filet zo pstruha opracujeme, zrežeme brušnú časť, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom, zvinieme...
Králik v chrenovej omáčke
Pôvodne to bolo kurča. V kuchárskej knihe s receptami amatérov. Prílohu - tekvicové halušky...