Foto: ingova
Tento recept mám z nejakého časopisu
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hríby som mala svoje zmrazené preddusené, môžu byť aj sušené ale ich treba namočiť. Najlepšie sú čerstvé. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak
-
2
Pridáme hríby a dusíme, ked sú hríby mäkké odoberiem si asi 1/3 hríbov. Pridám masox, na kocky zemiaky, vodu, tymián a varíme do mäkka
-
3
Odoberiem vodu a v nej uvarím nadrobno mrkvu a na plátky repíkatý zeler do mäkka, vodu späť vrátim. Polievku rozmixujem do hladka a zjemním smotanou,dochutím soľou, pridám hríby, zeleninu a posypem pažítkou. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu