Foto: rain333
Minestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky. Tí čo obľubujú zeleninové polievky si túto skvelú Zobraziť celý popisMinestrone je síce talianska polievočka, ale ja som z kysúc a varím ju z "našej" zeleninky. Tí čo obľubujú zeleninové polievky si túto skvelú chuť určite zamilujú :)
Suroviny
3 ks |
|
2 ks |
|
|
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1/4 ks (asi) |
|
4 ks (ak nemáme aj v konzerve) |
|
3 strúčiky |
|
kúsok |
|
|
|
1 ks |
|
2-3 PL |
|
|
|
|
|
(parmezán, eidam) |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
Postup
-
1
Ak nemáte niektorý druh zeleniny pokojne ho vynechajte, prípadne použite mrazenú, ja som nemala paradajky tak som použila z konzervy. Zeleninu očistím, cibuľu nasekám na kocky.
-
2
Zeleninu si nakrájam na hranolky ( je na vás aké tvary to budú), s výnimkou jednej mrkvy a cesnaku - tie nastrúham, mrkvičku nahrubo a cesnak najemno.
-
3
Petržlenovú vňať zviažem kuchynským motúzikom aby sa nerozpadla - nemáme varenú príliš radi...
-
4
cibuľu orestujem na olivovom oleji,
-
5
po chvíli pridám zeleninu a spolu opekám
-
6
teraz pridám pokrájané zemiaky a podlejem vodou
-
7
ak máte čerstvé paradajky tak spariť, ošúpať a pokrájať, ja som tie z konzervy len nakrájala a šupla do hrnca
-
8
pridám ešte pretlak prípadne dva, povarím, osolím, okorením korením a bylinkami, tentoraz sušenými a po uvarení a odstavení okyslím citrónovou šťavou, prípadne vylepším lyžicou kryštálového cukru. Polievka má príjemne kyslú chuť a zjete v nej všetku zeleninu aj tú ktorú inokedy " nemáte radi". Ešte vylepším strúhaným syrom. Dobrú chuť :)
pretlaku*