Ananásová tortička so zázvorovou vôňou

Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012 20:46
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Ananásová tortička so zázvorovou vôňouFoto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
50 min
príprava
8 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme zázvor, tuzemský um, múku, maizenu, prášok do pečiva, citrónovú kôru, roztopené maslo a zľahka zmiešame s vyšľahanými bielkami. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 8 minút na 160° C. Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme krém a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ananás nakrájame na malé kocky, zmiešame s tvarohom, vychladnutým vanilkovým krémom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.

  3. 3

    Upečený korpus rozdelíme na tri rovnaké časti a postupne vrstvíme s krémom. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame na požadované tvary.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist