Ananásová tortička so zázvorovou vôňou
Tibor Vagai
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
šéfkuchár wellness hotela Patince, 16. decembra 2012
Foto: Robert Hüttner
6 - 8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme zázvor, tuzemský um, múku, maizenu, prášok do pečiva, citrónovú kôru, roztopené maslo a zľahka zmiešame s vyšľahanými bielkami. Pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej forme 8 minút na 160° C. Z mlieka, pudingu a kryštálového cukru uvaríme krém a necháme vychladnúť.
- 2
Ananás nakrájame na malé kocky, zmiešame s tvarohom, vychladnutým vanilkovým krémom a zľahka primiešame vyšľahanú šľahačku.
- 3
Upečený korpus rozdelíme na tri rovnaké časti a postupne vrstvíme s krémom. Necháme stuhnúť v chladničke a krájame na požadované tvary.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu