Lieskovcový krémeš

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 12. októbra 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Lieskovcový krémešFoto: Ľuboš Pilc
8
porcií
50 min
príprava
5 min
na 250 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny na pláty zmiešame a pospájame do cesta, rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme na plechy a pečieme pri teplote 250°C asi 5 minút.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ešte do horúceho primiešame lieskovce a necháme chvíľku vychladnúť. Potom pridáme práškový cukor, maslo, vyšľaháme, rozotrieme na jeden z plátov a dáme schladiť do chladničky

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát s pudingom a prikryjeme druhým plátom. Povrch pocukrujeme práškovým cukrom.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist