Lieskovcový krémeš
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 12. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 12. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
5 minút
na 250 °C
na 250 °C
Suroviny
Pláty: | |
420 g |
|
150 g |
|
75 g |
|
25 g |
|
2 ks |
|
|
|
10 g |
|
30 g |
|
Plnka: | |
1,3 l |
|
220 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
150 g pomleté |
|
0,5 l |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na pláty zmiešame a pospájame do cesta, rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme na plechy a pečieme pri teplote 250°C asi 5 minút.
- 2
Plnka: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ešte do horúceho primiešame lieskovce a necháme chvíľku vychladnúť. Potom pridáme práškový cukor, maslo, vyšľaháme, rozotrieme na jeden z plátov a dáme schladiť do chladničky
- 3
Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát s pudingom a prikryjeme druhým plátom. Povrch pocukrujeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu