Lieskovcový krémeš

Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 12. októbra 2015
Lieskovcový krémeš
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
5 minút
na 250 °C

Suroviny

Pláty:
420 g
150 g
75 g
25 g
2 ks
10 g
30 g
Plnka:
1,3 l
220 g
250 g
200 g
150 g pomleté
0,5 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na pláty zmiešame a pospájame do cesta, rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme na plechy a pečieme pri teplote 250°C asi 5 minút.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka a zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ešte do horúceho primiešame lieskovce a necháme chvíľku vychladnúť. Potom pridáme práškový cukor, maslo, vyšľaháme, rozotrieme na jeden z plátov a dáme schladiť do chladničky

  3. 3

    Medzitým vyšľaháme smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom. Natrieme na vychladnutý plát s pudingom a prikryjeme druhým plátom. Povrch pocukrujeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Fajne ja som puekla ,ale bez lieskovych orieškov,môj bol medovy kremeš.