Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
používateľ nemá avatar
plk
plk
„Holandské mleté rezne”
Ja davam/robim (u nas sa robi) ale bez vajicka. Drzi to tvar aj bez neho. A ani tolko smotany nie. To tam iba "cvrknem" aby sa v mese vstrebala.
Je to pomerne rychle ale "vdacne" jedlo.
mathias
„Paprčkový perkelt (fotorecept)”
Uf,uf,dalsi po rebrach z diviny vyborny recept.Milujem paprckovy gulas,ja ho robim bez leca,ale toto chcem vyskusat.Paprcky obsahuju vela kolagenu.V Thajsku povazuju paprcky z medom na kralovske jedlo,recept som cital od jedneho slovenskeho vytvarnika,ktory ho ziskal v Thajsku ale nebolo to nad moju klasiku Ja si varim paprckovy gulas z obrezanym masom z kolena a ako prilohu v supke uvarene zemiaky.Moji rodicia pochadzali z Dolnej zeme, v Madarsku z volakedy cisto slovenskej obci Totkomlos a tam sa jedol aj gulas so zemiakmi s chutnym,vonavym komlošskym chlebom
mathias
„Pečené rebrá z diviaka”
Uf,uf,tak to je dobrota.Naposledy som to jedol par rokov dozadu v Prahe.Bola to restika zamerana na divinu.Mala,zvonku nenapadna restika z ohromne kvalitnou kuchynou.Stala pri nabrezi Vltavy,za Karlovym.mostom smerom.na.ND.Vtedy som jazdil do Prahy 2x za rok a nikdy som si nenechal ujst obed v nej.Kanci řebirka,kanci moravsky brabec a ta bajecna knedla se zelim to bolo nebicko v papulke.Mila obsluha,plzenske pivo k tomu,co viac potrebuje nasinec.Kancie rebra zial nemozem nikde zohnat,krkovicku,stehno ano ale toto nie.Pre strycka nahodu ukladam recept do KK,aj ked som presvedceny,ze by som to neuvaril tak ako v tej restike.Uz.len tie bajecne knedle su nad mojim kucharskym umenim.