Foto: nigella87
Chutné a jednoduché :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Naklepeme si rezne z každej strany, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a cesnakom z oboch strán.
-
2
Do hrnca dáme olej, krátko osmažíme cibuľu nakrájanú na drobno a orestujeme na nej rezne z každej strany.
-
3
Keď všetky rezne orestujeme, pridáme do výpeku domáce lečo (alebo nakrájanú zeleninu - paradajky, papriky 2 farieb) krátko povaríme, pridáme naspäť rezne podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni domäkka asi 35 min. Keď je mäso hotové, znova ho vyberieme a dorobíme omáčku : pridáme vodu, ochutíme korením, soľou a majoránom, počkáme kým zovrie a podľa potreby zahustíme solamylom. Rezne vložíme do hotovej omáčky a HOTOVO ! Dobrú chuť ! Podávame s ryžou. :-)
Diskusia k receptu