Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Čo dnes varíte? November 2023”
... dnes:

Od rána prší bez prestávky tak sme sa doma dohodli, že si dnes poleňošime. Ale už o desiatej vo mne začala lomcovať nuda. A hoci sme mali navarené od včera tak som chvíľku popracoval a upiekol jednoduché Zapečené zemiaky s klobásou a vajcom. A pretože...


evusik
„Trhané mäso (fotorecept)”
@evanaaa (16.11.2023 21:12) Barbecue omáčky predávajú všade, sú to hotové omáčky ktoré sa môžu používať za studena k mäsu alebo ňou potrieť mäso pred dopečením. Barbecue omáčka sa dá pripraviť aj doma z bežne dostupných surovín, receptov je na webe veľa


evanaaa
„Trhané mäso (fotorecept)”
@evusik , výborný recept si pridala, aj som ho zdieľala, a dala do KK, snáď sa naň niekedy aj odvážim, možno ak budem čakať návštevu. Ja mám hrniec z Delimano, tiež akože kameninový, tak neviem, či je podľa @chemik-a bezpečný, ale skúsila by som najprv len z kila mäsa, hádam to stačí na skúšku (pre dvoch)......ten obrázok je lákavý.....dúfam, že tie Barbecue omáčku sú všade k dostaniu.
evanaaa
„Naše obľúbené pečené zemiaky”
Pečiem podobne, ale ja si najprv dám koreniny do oleja, dobre vymiešam a zemiaky mám už na plechu na pečiacom papieri, rozmiešanú zmes na ne vylejem a rukou poriadne premiešam (používam igelitové rukavice na pečivo), nemusím zvlášť špiniť misku. Používam aj granulovaný cesnak a cibuľu, a mletú, či drvenú rascu, nerátam zvlášť zrnká :-)
chemik
„Trhané mäso (fotorecept)”
Jako chemik musím ocenit evusika, že v tomto receptu peče v hrneci z kameniny, která by měla být odolná vůči silné kyselině fosforečné, jež Coca-Cola používá k okyselování kromě dražší kyseliny citronové. Je to stejná kyselina jako v odrezovači na čištění ocelových (železných) povrchů před natíráním a existují proto i rady na domácí čistění zkorodovaných věcí právě Coca-colou. Kromě železa se tak v ní rozpustí i zinek nebo aluminium. Kdysi v jednom receptu na vaření uzeného kolena s Coca-Colou si autor pochvaloval, že potom byla stará aluminiová tlaková Kuchta čistá jako nová a na chuti mu zřejmě nezáleželo. Dle fotek bohužel není použitý hrnec kameninový, ale z litého hliníku s nesmáčivým povrchem vzhledu kamenné žuly, takže při jeho narušení bude Coca-Colou taktéž rozpouštěn. Pro tento recept je ideální používat pomalý hrnec s vložkou z terakotové kameniny.
evusik
„Trhané mäso (fotorecept)”
@smejkad (16.11.2023 05:49) mám to odskúšané len s Colou a mením iba Barbecue omáčky, je ich veľa druhov, sladké, pálivé, dymová, s whisky... výber je veľký. Kto má rád pálivé môže pridať čili papričky. Aj keď sa zdá, že s Colou to bude sladké výsledok je taký sladko kyslý pikantný. Ak ťa to ale neláka vyskúšaj iný recept, je ich veľa. A či stačí hodina, neviem ale to ľahko zistíš, ak sa mäso oddeľuje vidličkou tak je hotové.