Bublanina ako pierko
Foto: grejsy
Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.
24
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.
-
2
Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.
-
3
Chutí výborne:-)
nabudúce skúsim tento
Ak chces nadychanu skus vyslahat sneh zo 6 bielkov, pridat 300g praskoveho cukru,6 zltky, po deco a pol oleja a vody, 300g polohrubej muky a kypriaci prasok. Ovocie podla sezony. Lepsiu nepoznam! Na mensi plech: sneh zo 4 bielkov, 200g praskoveho cukru, 4zltky, po jednom deci oleja a vody, 200g polohrubej muky a pol balicka kypriaceho prasku.
@Killfish pred pečením neprikrývam, len občas na konci pečenia keď rýchlo tmavne na vrchu tak prikryjem alobalom. Treba to sledovať.
ďakujem @Grejsy , cez víkend pečiem opäť.. pre veľký úspech :) Jahody, maliny a višne.. bola božská.
ona sa dá zo všetkého druhu ovocia spraviť , hlavne že chutí teší ma to:-)
A aku ju len mas krasnu!
Pekne sa ti vydarila bublanina . Som rada , že sa ti recept páči.
a je to super