Ovocná bublanina
Ovocná bublanina

Bublanina ako pierko

grejsy - fotkagrejsy, 6. apríla 2019
Bublanina ako pierko
Foto: grejsy

Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.

24
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 ml
125 g
200 g
1 bal.
100 ml
1 pohár (zavárané)
Na posypanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.

    Bublanina ako pierko - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.

    Bublanina ako pierko - obrázok 2
  3. 3

    Chutí výborne:-)

    Bublanina ako pierko - obrázok 3

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
ja som dnes robila tiež, ale podľa môjho (maminho) receptu. bola som predtým kuk na vareche, a toto som asi prehliadla. škoda, je nadýchanejšia ako moja (to bude tým snehom z bielkov... )
nabudúce skúsim tento
@Hviera (7.4.2019 18:10)

Ak chces nadychanu skus vyslahat sneh zo 6 bielkov, pridat 300g praskoveho cukru,6 zltky, po deco a pol oleja a vody, 300g polohrubej muky a kypriaci prasok. Ovocie podla sezony. Lepsiu nepoznam! Na mensi plech: sneh zo 4 bielkov, 200g praskoveho cukru, 4zltky, po jednom deci oleja a vody, 200g polohrubej muky a pol balicka kypriaceho prasku.
ahojte, prosim bublanina sa ma prikryt pred pecenim ci nie? nikde to nepisu a tuto vec si nikdy neviem zapamatam. nepeciem velmi casto. dakujem :)
piekla som ju cez víkend, bola výborná, len múku som vymenila za hladkú. Vďaka za rcp @Grejsy.
@Killfish pred pečením neprikrývam, len občas na konci pečenia keď rýchlo tmavne na vrchu tak prikryjem alobalom. Treba to sledovať.


56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
@Grejsy , veľmi dobrý recept na bublaninu, naozaj ako pierko lahunká, už som robila s jahodami a dnes s marhuľami. Nevieme sa jej najesť. Ja ju robím z dvojitej dávky.
Robil som ju tiež, je vynikajúca, pôvodne som neplánoval dať foto ale odfotil som len tak zo zvyku na plechu... recept odporúčam



Pridaj komentár k receptu: