Bublanina ako pierko
Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.
24
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.
-
2
Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.
-
3
Chutí výborne:-)
nabudúce skúsim tento
Ak chces nadychanu skus vyslahat sneh zo 6 bielkov, pridat 300g praskoveho cukru,6 zltky, po deco a pol oleja a vody, 300g polohrubej muky a kypriaci prasok. Ovocie podla sezony. Lepsiu nepoznam! Na mensi plech: sneh zo 4 bielkov, 200g praskoveho cukru, 4zltky, po jednom deci oleja a vody, 200g polohrubej muky a pol balicka kypriaceho prasku.
@Killfish pred pečením neprikrývam, len občas na konci pečenia keď rýchlo tmavne na vrchu tak prikryjem alobalom. Treba to sledovať.
ďakujem @Grejsy , cez víkend pečiem opäť.. pre veľký úspech :) Jahody, maliny a višne.. bola božská.
ona sa dá zo všetkého druhu ovocia spraviť , hlavne že chutí teší ma to:-)
A aku ju len mas krasnu!
Pekne sa ti vydarila bublanina . Som rada , že sa ti recept páči.
a je to super