Ovocná bublanina
Ovocná bublanina

Bublanina ako pierko

grejsy - fotkagrejsy, 6. apríla 2019
Bublanina ako pierko
Foto: grejsy

Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.

24
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 ml
125 g
200 g
1 bal.
100 ml
1 pohár (zavárané)
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.

    Bublanina ako pierko - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.

    Bublanina ako pierko - obrázok 2
  3. 3

    Chutí výborne:-)

    Bublanina ako pierko - obrázok 3

Diskusia k receptu

hviera
ja som dnes robila tiež, ale podľa môjho (maminho) receptu. bola som predtým kuk na vareche, a toto som asi prehliadla. škoda, je nadýchanejšia ako moja (to bude tým snehom z bielkov... )
nabudúce skúsim tento
1x grejsy
zahra
@Hviera (7.4.2019 18:10)

Ak chces nadychanu skus vyslahat sneh zo 6 bielkov, pridat 300g praskoveho cukru,6 zltky, po deco a pol oleja a vody, 300g polohrubej muky a kypriaci prasok. Ovocie podla sezony. Lepsiu nepoznam! Na mensi plech: sneh zo 4 bielkov, 200g praskoveho cukru, 4zltky, po jednom deci oleja a vody, 200g polohrubej muky a pol balicka kypriaceho prasku.
killfish
ahojte, prosim bublanina sa ma prikryt pred pecenim ci nie? nikde to nepisu a tuto vec si nikdy neviem zapamatam. nepeciem velmi casto. dakujem :)
luss44
piekla som ju cez víkend, bola výborná, len múku som vymenila za hladkú. Vďaka za rcp @Grejsy.
@Killfish pred pečením neprikrývam, len občas na konci pečenia keď rýchlo tmavne na vrchu tak prikryjem alobalom. Treba to sledovať.


1x grejsy
grejsy
@Luss44 no tak to ma veľmi teší , že sa ti tak pekne podarila . Pekné foto.
luss44
@Grejsy (15.4.2019 20:27)

ďakujem @Grejsy , cez víkend pečiem opäť.. pre veľký úspech :) Jahody, maliny a višne.. bola božská.
1x grejsy
grejsy
@Luss44 (15.4.2019 20:35)

ona sa dá zo všetkého druhu ovocia spraviť , hlavne že chutí teší ma to:-)
1x luss44
kikusiatko1507
Aj ja som dnes vyskúšala,ale miesto čerešní som dala maliny a čučoriedky a pokvapkala horkou čokoládou a musím povedať,že je výborná ☺ Váš recept mám uložený ☺


56859_1675025533 - profilový obrázok
dr
dr
@Grejsy , veľmi dobrý recept na bublaninu, naozaj ako pierko lahunká, už som robila s jahodami a dnes s marhuľami. Nevieme sa jej najesť. Ja ju robím z dvojitej dávky.
kimlo
Robil som ju tiež, je vynikajúca, pôvodne som neplánoval dať foto ale odfotil som len tak zo zvyku na plechu... recept odporúčam


jurka
Uz sa pecie. Inu bublaninu ani nerobin :)
bekyrbs
ano super recept my sme dali nezavarane čerešne a domace
a je to super
kimlo
Opäť som ju robil, tentokrát jahodovu, je výborná, vďaka za recept! :-P


renia
Je výborná, pred chvíľou som ju dopiekla a už aj ochutnala. Už len takúto budem piecť. Ďakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia