Bublanina ako pierko

grejsy - fotkaGrejsy, 6. apríla 2019 16:39
Ďalšie recepty »
Bublanina ako pierkoFoto: grejsy

Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.

24
porcií
15 min
príprava
35 min
na 180 °C

Suroviny

4 ks
100 ml
125 g
200 g
1 bal.
100 ml
1 pohár (zavárané)
Na posypanie:
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.

    Bublanina ako pierko - obrázok 1
  2. 2

    Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.

    Bublanina ako pierko - obrázok 2
  3. 3

    Chutí výborne:-)

    Bublanina ako pierko - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist