Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kimlo
„Čo dnes varíte? Jún 2023”
@mijaita (1.7.2023 16:06)
Ony tie paradajky sú strašne slané, Taliani ich sušia na slnku a konzervujú morskou soľou. Ale stačí ich len oplachnut v otcovej vode, trocha vysušiť na papierovej utierke. Nasekal som čerstvú petržlenovou vňať a bazalku, cesnak som nakrajal na plátky, zalial oliváčom a premiešal. Túto salsu som dobre premiešal s paradajkami, nechal chvíľu odstáť a potom natlačil do malých pohárov. Zalial olivovým olejom, ešte poutláčal aby unikol vzduch a zatvoril. Vydržia veeelmi dlho.
stefanm
„Čo dnes varíte? Jún 2023”
... náš dnešný nedeľný obed mi pripomenul úvod jednej z, niekedy dávno, tak populárnych poviedok pánov Šimka a Grossmanna,
Jak jsem se učil kouřit: "Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, k dokonalému mladému muži patří cigareta jako k velbloudovi hrby"...

...tak mňa napadlo, že:..."Nech si kto chce, čo chce hovorí, nech sa ho to netýka, na východnom Slovensku, patrí k dokonalému nedeľnému obedu vyprážaný rezeň z krkovičky, ako v krčme k pivu deco borovičky!"






giussa
„Bryndza - domáca príprava v cudzine aj na Slovensku”
Vyrábame takto tiež svoju bryndzu, mne ale vadí jej konzistencia, že nie je taká jemná a krémová ako kupovaná. Dvakrát melieme na masovom mlynceku, následne miesime v rukách ale stále je to zrnitejsie ako by som si priala. Nejake nápady čo s tým?
V haluškach keď sa to jemne rozpustí je to jedno ale na pomazanky alebo čerstvé jedenie mi to vadí.
stefanm
„Snídání v červenci 2023 (7)”
@mijaita (2.7.2023 10:16)

...na foto je polovica oválu chleba rozdelená na dve časti takže stiham ich zjesť jednu za druhou ešte fajňučke, teplučke...a na "patre" (slovenčina má na to krásny názov "podnebie") nestihne nič vychladnúť a rozmazávať sa
... pečené som robil raz, keď sme mali rodinné stretnutie (pre jedného, dvoch sa to nie veľmi oplatí) a bola to delikatesa a radosť počúvať ten súzvuk molovych tónov ochkania, chrochtania a mľaskania blahom 😄😄
mijaita
„Snídání v červenci 2023 (7)”
@stefanm (2.7.2023 09:27)


Netreba mi prekladat :-) Morek i špik :-) miluju, ale nepoznala jsem z fotky. Jen nechapu, ze das na dva chleby a stihnes horke pozřít? Stačí chvilka a už to stydne a maže se to po patře. Beru do uvahy, taky zas musím upect par kostí! Pečené jsou lepší, vyzkoušej.