Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 141 najnovší komentár včera 16:58
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Helca103: lenivá štítna žľaza 43 najnovší komentár včera 20:21
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 141 najnovší komentár včera 16:58
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
- Elalea: Jazvečia masť 29 najnovší komentár 10. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár 1. novembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 110 najnovší komentár včera 16:58
- Natascha1: Umývačka riadu mimo kuchyne 8 najnovší komentár 16. novembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Plnené žemle podľa Maroša Molnára
- Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
- Tvarohová žemľovka s opitými jablkami
- Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče +video
- Mrkvovo-cviklový šalát +fotopostup
- Kačica so sušeným ovocím +fotopostup
- Orechový koláč s citronovo-žĺtkovou polevou
- Obrátené hovädzie rezne so syrom VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Nadýchané pivné cestíčko na vyprážanie rezňov, rýb, zeleniny aj húb VIDEO
- Boli aj budú: 12 nesmrteľných retro zákuskov ako z cukrárne za minulého režimu
- TOP rebríčky: Najlepšie októbrové recepty, to je prehliadka koláčov. A tento vyhral na celej čiare
- 8x kapustová čalamáda: Jednoduché recepty bez sterilizácie, aj superzdravé bez umelých konzervantov
- Chutné spomienky: Lahôdky z bufetov a stánkov spred Nežnej revolúcie. Na tieto sme chodili pravidelne!
- Pečené aj nepečené: 7x viedenské rezy, výnimočný zákusok na každú príležitosť
- Sacherka 8x inak: Upečte si slávny čokoládový dezert ako bábovku, muffiny, minitortičky alebo rezy
- Zahrajte sa na Pečie celé Slovensko: České koláče, pražské gule, slané torty. Upečte si ich aj vy, máme recepty, s ktorými všetko vyjde
Šimek a Grossmann sú to najlepšie čo Československý zábavný priemysel kedy vyprodukoval...
Volal sa Weis
… “Weise jsme dokonce museli omývat vodou. Když se probral doznal, že v poledne jedl kachnu. Ta ostatně za chvíli byla i mezi námi”…
😂
Diky vřelé, někdy se k sušeným dostanu, tak jdem chtěla vědět. Určitě se mi to hodí!!
@stefanm
A rak se toho dne naučil kouřit pouze Závoz, jemuž pozústali na pohřbu nabídli cigaretu aby utišil žal a pitomec Pazderka, jehož otec si při rumu uvědomil, že ve dvou se to lépe táhne 😊
Ony tie paradajky sú strašne slané, Taliani ich sušia na slnku a konzervujú morskou soľou. Ale stačí ich len oplachnut v otcovej vode, trocha vysušiť na papierovej utierke. Nasekal som čerstvú petržlenovou vňať a bazalku, cesnak som nakrajal na plátky, zalial oliváčom a premiešal. Túto salsu som dobre premiešal s paradajkami, nechal chvíľu odstáť a potom natlačil do malých pohárov. Zalial olivovým olejom, ešte poutláčal aby unikol vzduch a zatvoril. Vydržia veeelmi dlho.
No jo, propadlík Janeba měl v podšívce u kabátu zašitý tři Lípy… pro připad stroskotání…
Jak jsem se učil kouřit: "Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, k dokonalému mladému muži patří cigareta jako k velbloudovi hrby"...
...tak mňa napadlo, že:..."Nech si kto chce, čo chce hovorí, nech sa ho to netýka, na východnom Slovensku, patrí k dokonalému nedeľnému obedu vyprážaný rezeň z krkovičky, ako v krčme k pivu deco borovičky!"
V haluškach keď sa to jemne rozpustí je to jedno ale na pomazanky alebo čerstvé jedenie mi to vadí.
...na foto je polovica oválu chleba rozdelená na dve časti takže stiham ich zjesť jednu za druhou ešte fajňučke, teplučke...a na "patre" (slovenčina má na to krásny názov "podnebie") nestihne nič vychladnúť a rozmazávať sa
... pečené som robil raz, keď sme mali rodinné stretnutie (pre jedného, dvoch sa to nie veľmi oplatí) a bola to delikatesa a radosť počúvať ten súzvuk molovych tónov ochkania, chrochtania a mľaskania blahom 😄😄
varecha.pravda.sk/recepty/pecene-morkove-spikove-kosti/72...
Netreba mi prekladat :-) Morek i špik :-) miluju, ale nepoznala jsem z fotky. Jen nechapu, ze das na dva chleby a stihnes horke pozřít? Stačí chvilka a už to stydne a maže se to po patře. Beru do uvahy, taky zas musím upect par kostí! Pečené jsou lepší, vyzkoušej.