Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
boxik
„Tekvicový prívarok (videorecept)”
Tekvicový prívarok patril medzi pár jedál ktoré som doslova nenávidel . Pochádzam zo západu Slovenska a u nás sa robil sladký . V mojom ďalšom živote priniesla moja manželka prívarok ktorý bol robený podobne ako tento a po krátkom presviedčaní som ho ochutnal a stal sa mojim top jedlom . Keďže už pomaly v záhrade začína tekvicová sezóna bude aj prívarok . Takže vďaka za pripomenutie.
tejaja
„Kefír/acidofilné mlieko z jogurtovača”
@mamec (6.7.2024 11:46) To, čo nazývate "zostatkovým cukrom" je pravdepodobne (neviem presne, čo tým myslíte) laktóza, teda nie jednoduchý cukor, ale sacharid, presnejšie disacharid. Cukrom sa označuje niečo iné. Preto sa na etiketách píše sacharidy, z toho cukor...Voľakedy sa to všetko označovalo ako cukry, ktoré sa delili na jednoduché a zložené. Ale už končím debatu na túto tému.

tejaja
„Tekvicový prívarok (videorecept)”
Presne takto sme robili tekvicový prívarok, akurát sme doň nedávali bobkový list. A nestrúhali sme nahrubo, ale na tekvicu sme mali a doteraz mám špeciálne strúhadlo. Tekvica sa strúhala na také dlhé hranolčeky. V každom prípade je to výborné jedlo.
sracz
„Tekvicový prívarok (videorecept)”
Vynikajúci recept, tiež slastná spomienka na časy môjho dávneho detstva a aj už do nenávratna odídenej bezstarostnej mladosti. Lahôdka aj mojej presladkej mamky, B. P. a spomienka na tekvicu kúpenú na Dominikánskom pľaci v novembri 1978! Ďakujem a želám Ti úsmevné dni plné šťastia, zdravia, lásky a priazne dobrých ľudí!
sashan
„Tekvicový prívarok (videorecept)”
Milá Cezmínka,otvorím Varechu a padne mi do očí tvoj recept. Musela som sa pousmiať,práve sme totižto aj my dojedli na obed tekvicový prívarok . Toto jedlo mám veľmi rada,robím občas aj v zime z mrazeného polotovaru,ale nedá sa to porovnať s čerstvou mladou letnou tekvičkou. Ďakujem ti za krásne recepty,mnohé mám odložené a odskúšané.