Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 4 najnovší komentár dnes 15:02
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 4 najnovší komentár dnes 15:02
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 354 najnovší komentár dnes 09:54
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 42 najnovší komentár 29. apríla 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 183 najnovší komentár dnes 09:54
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 4 najnovší komentár dnes 15:02
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Víkendové pečenie: 11 receptov na vynikajúce koláče s kyslou smotanou
-
Jednoduché a predsa výborné: 10x lekvárové taštičky. Pečie ich aj herečka Eva Pavlíková, vyskúšajte aj jej recept
-
Sýty prívarok: 9x zemiaky nakyslo. Perfektne ladia so špekáčikom, s fašírkou ale aj pečenou krkovičkou
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Od pondelka do nedele: Chutné polievky, cestoviny, sviatočné mäsko aj večerné rýchlovky. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
Najobľúbenejšia sviatočná príloha: Ako predĺžiť trvanlivosť zemiakového šalátu? Tieto rady sa vám zídu, ak ste ho spravili priveľa
Ribollita znamena v italstine dvakrat varena. A abych pravdu rekla, ve stredoveku ji prevarovali i vicekrat. To me dost desi, nemaje lednicku, jak to bylo mozne. . . lepe o tom nepremyslet . . . .
Takze po radnem namoceni suchych fazoli ve vode, je zcedime a uvarime v ciste vode s cesnekem, rozmarynem a pak jednu tretinu jich rozmixujeme ve vode, kde varily a zbytek dame stranou.
Ostatek podle vyse uvedeneho receptu s pridanim onoho vyvaru z fozolemi.
A autorku receptu ujistuji, ze si ji velice vazim, neb jsme na stejne "vlne"
Pouziti suchych fazoli je dost dulezite, protoze ten "vyvar" z fazoli je pro chutovy vysledek dost dulezity.
Pak se uvarena polevka prendavapo vrstavach do kameninoveho hrnce a proklada pokrejenym zatvrdlym chlebem a strouhanym syrem, coz je v Toskansku pecorino. Uplne nejlepsi je pak vse vlozit do trouby a zapect - vznikne neco velice uzasne chutneho.
A to je ona ribolita - tedy 2x varena polevka, i kdyz polevka to ve finale moc neni.
Casto davam v noci kus hovězího, zmrzleho srdce a ke snidani mam luxusní, hovezi vyvar!
Ano je tam obrovske setrenie energie a hlavne je to skvela mozem ist prec mozem ist spat hocico ked sa to dorobi automaticky sa to vypne..a hovedzie rebra ,kacacie stehna z PH tak to ani nebudem pisat aka dobrota ..😀
Dnes šošovicový dhal😊
Vykostene kuracie stehno s celozrnnou horčicou a šampiňónmi 😋😋
Prídite, ponúknem :-))
Pohodovú nedeľu prajem.
Ďakujem.
:)
Na pekac si dam peciaci papier ktory vymastim, nakrajam na kolieska uvarene zemiaky, koliska cibule(vecsia) parky alebo spekacky (olupane), horcicu,sol a lubovolne koreniny(oregano,drvena rasca, vegeta korenie 5farieb, dalej na koliska paradajku, mensie kusky slaniny,zas trochu cibulky, zamiaky na kolieska ako prikryvku,vsetko pokvapkam olivovym olejom a osoli.Peciem v rure na 200 st.C asi 40-60 min. Spodny vypek vyjedam zemikmi rozpucene vidlicko zmiesanymi na kasicku. Obsah medzi vrstvami si upravte surovinami a koreninami podla chuti.
Dvě úžasné veličiny - kolínko a pomaláč. ANO!
Mala som na mysli aj tie obrázky a komentáre zo včerajška...:) O chuti kolienka z pomalého hrnca nepochybujem ani chvíľočku. Akurát čerstvo nastrúhaný chren mi tam chýba!
Meno vraj dostali po ľudovom svetcovi Paradiktýnovi, ktorý bol patrónom mlčanlivosti. Veril, že obyčajné slovo dokáže zabíjať.