Naplňte si špajzu:
Paradajky a papriky sú teraz najlacnejšie, je čas narobiť lečo na zimu

Redakcia Varecha.sk, 29. augusta 2022     5 minút čítania

Hojná úroda paradajok a papriky je priam predurčená na zásoby leča na zimu. Tak sa pustite do práce, aby ste si ho mohli vychutnať aj o pár mesiacov. Potom stačí už len pridať vajíčko, klobásu či párok a nenáročná teplá večera je na svete. Lečo však môžete použiť aj ako základ pod mäso, či na pizzu.

Lečo na zimu ako polotovar do jedál

Recept - Lečo na zimu ako polotovar do jedál
Foto: Danda3Lečo na zimu ako polotovar do jedál Ponúkam vám recept na lečo, ako ho pripravujem ja už roky.

Zavárané lečo (videorecept)

Recept - Lečo
Foto: Silvia16Zavárané lečo Ak sa chystáte robiť lečo po prvýkrát, toto video sa vám hodí.

Lečo na zimu

Recept - Lečo na zimu
Foto: EdlisLečo na zimu Ako robieva moja maminka, tak robievam aj ja. Roky rokúce zavárame lečo len týmto spôsobom.

Domáce sterilizované lečo

Recept - Domáce sterilizované lečo
Foto: HviezdickazDomáce sterilizované lečo Moje, domáce.

Zavárané lečo (fotorecept)

Recept - Zavárané lečo
Foto: TatrankaZavárané lečo Možno sa tento recept bude mladým gazdinkám hodiť. Zaváram ho takto asi 40 rokov a ešte sa mi ani jedna fľaša nepokazila.

Lečo na zimu ako to robím ja (fotorecept)

Recept - Lečo na zimu ako to robím ja
Foto: Izabella929Lečo na zimu ako to robím ja Každé leto robím takéto lečo. Robím ho na hotovo, čiže už sa nesolí, nič sa nepridáva, iba sa prihreje.

Lečo do guľašu na zimu (fotorecept)

Recept - Lečo do guľašu na zimu
Foto: AncickaLečo do guľašu na zimu V zime nemám taký prístuk k čerstvej zelenine, tak sa radšej zasobím teraz, keď nám zeleninka rastie.

Lečová zmes na pizzu

Recept - Lečová zmes na pizzu
Foto: SkatulkaLečová zmes na pizzu Lečová zmes nielen na pizzu, ale aj cestoviny, pod mäsku alebo aj s vajíčkom.

Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované (fotorecept)

Recept - Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované
Foto: Mariana33Fazuľové lečo s klobásou - sterilizované Manžel si ho často bráva do práce, nakoľko sa dá jesť aj studené.

Fazuľové lečo (fotorecept)

Recept - Fazuľové lečo
Foto: KlauraFazuľové lečo Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára.




ANKETA: Robíte si v lete lečo na zimu?

89,3%



10,7%







Diskusia k článku

boxik
Dakedy sme vo veľkom nakladali lečo na zimu ,ale prišli sme na oveľa lepší spôsob ,ako sa dostať k tomuto obľúbenému jedlu. Papriku za prijateľnú cenu dostanete čerstvú celý rok ,teda aj v zime , cibuľa je bežná zelenina ,paradajky sú síce tiež celý rok ,ale to nie je to pravé orechové, nielen že sú drahé ale chuť nestojí za veľa .Paradajky používame kozervované kúsky . Takto urobené lečo je naozaj také ,ako keď si ho uvaríte v plnej sezóne z čerstvej zeleniny.
1x radost
radost
@boxik (30.8.2022 17:26)

tie paradajky konzervujete teraz doma..??či kupované..používate v zime do leča..??
haji
Lečo jím hlavně v létě, z domácích surovin. Na závěr léta, když se mi sejde více paprik a rajčat najednou, lečo zavařím. Byla by velká škoda nevyužít domácí suroviny. Někdo rostliny s láskou sadil, ošetřoval, zaléval, sbíral, přinesl. A vidím, co do sklenic dávám. V zimě jako když najdu.
boxik
AJ aj ,keď nemám svoje tak kúpené ,mimochodom sú vynikajúce ,ale keď mám paradajky robím si aj svoje. Skúste urobiť lečo podľa tohoto návodu a zaváranie vás rýchlo prejde , hovorím z vlastnej skúsenosti a to mám aj vlastnú zeleninu.@radost (30.8.2022 20:46)







 



TOPlist