Lečo na zimu ako polotovar do jedál

danda3 - fotkadanda3, 3. augusta 2013
Lečo na zimu ako polotovar do jedál
Foto: danda3

Ponúkam vám recept na lečo, ako ho pripravujem ja už roky, našla som ho v starej kuchárskej knihe.

45 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Fotky sú ešte z minulého roku. Rajčiny a papriku dostávam od svokry. Pri príprave nepoužívam ani cibuľu ani olej. A robím ho od oka, ale viac rajčinové, používam ho potom ako polotovar pri príprave jedál ako guláše, soté a pod.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 1
  2. 2

    Ako prvé si zabarím rajčiny vriacou vodou, predtým ich môžete narezať. Komu nevadia šupky v jedle, tento krok vynechá. Už o pár minút ide šupa krásne dole.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si pariku, kým sa rajčiny kúpu. ☺

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 3
  4. 4

    Rajčiny pokrájame na menšie kúsky, vyrežeme poškodené časti a dáme variť do hrnca, používam 10 litrový hrniec. Pridáme soľ, ale nepresolíme.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 4
  5. 5

    Kým sa rajčiny dusia, papriku pokrájame na rezance.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme k rajčinám a varíme

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 6
  7. 7

    nie dlho, stačí, kým lečo zovrie, ešte sa bude sterilizovať, tak nech nie je paprika ako blato.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 7
  8. 8

    Horúce lečo ponalievame do menších pohárikov a dáme sterilizovať podľa svojho osvedčeného receptu alebo http://varecha.pravda.sk/recepty/uhorky-zavarane-v-rure/29430-recept.html.

    Lečo na zimu ako polotovar do jedál - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tak-toto ma na prelome mesiacov august-september čaká..ja ešte jednoduchšie:kedže nám rajčinová šupka nevadí:rajčiny aj papriku pokrájam na rezance-papriku aj so semeníkom-nevyhadzujem...posolím..postojí dáky čas..napr. zarobím ráno a do pohárov natlačím večer=sterilizujem..je to vlastne polotovar použiteľný všestranne..
nič nevážim..robím najmenej 35 rokov..nekazí sa..
tvoj recept je podobný..len troška práce viac..
želám horúce dni prežiť v zdraví a radosti...:-)
Pekné lečo.-)) ja to robím na hotovo...už stačí, iba zohriať a môžme papkať...recept mám z Maďarska...
♥Ďakujem za komentáre♥, Izka, ja ho používam iba do jedál, ako lečo s vajcom ani nie, to máme radi teraz z takej čerstvej zeleniny.
@radost Robievala som aj šupou, ale vadilo to mojej rodine, tak som si zvykla takto, je s tým viac práce, ale potom mám cez zimu pokoj, na fotke sú posledné poháriky z minulého roka, tiež ma čaká jeho varenie, ale ja zaváram veľmi rada, dnes si ideme pre slivky, tak sa teším na lekvár, slivkové gule a pod.♥ Pekný deň!♥