Foto: danda3
Ponúkam vám recept na lečo, ako ho pripravujem ja už roky, našla som ho v starej kuchárskej knihe.
príprava
Postup
-
1
Fotky sú ešte z minulého roku. Rajčiny a papriku dostávam od svokry. Pri príprave nepoužívam ani cibuľu ani olej. A robím ho od oka, ale viac rajčinové, používam ho potom ako polotovar pri príprave jedál ako guláše, soté a pod.
-
2
Ako prvé si zabarím rajčiny vriacou vodou, predtým ich môžete narezať. Komu nevadia šupky v jedle, tento krok vynechá. Už o pár minút ide šupa krásne dole.
-
3
Pripravíme si pariku, kým sa rajčiny kúpu. ☺
-
4
Rajčiny pokrájame na menšie kúsky, vyrežeme poškodené časti a dáme variť do hrnca, používam 10 litrový hrniec. Pridáme soľ, ale nepresolíme.
-
5
Kým sa rajčiny dusia, papriku pokrájame na rezance.
-
6
Pridáme k rajčinám a varíme
-
7
nie dlho, stačí, kým lečo zovrie, ešte sa bude sterilizovať, tak nech nie je paprika ako blato.
-
8
Horúce lečo ponalievame do menších pohárikov a dáme sterilizovať podľa svojho osvedčeného receptu alebo http://varecha.pravda.sk/recepty/uhorky-zavarane-v-rure/29430-recept.html.
nič nevážim..robím najmenej 35 rokov..nekazí sa..
tvoj recept je podobný..len troška práce viac..
želám horúce dni prežiť v zdraví a radosti...:-)
@radost Robievala som aj šupou, ale vadilo to mojej rodine, tak som si zvykla takto, je s tým viac práce, ale potom mám cez zimu pokoj, na fotke sú posledné poháriky z minulého roka, tiež ma čaká jeho varenie, ale ja zaváram veľmi rada, dnes si ideme pre slivky, tak sa teším na lekvár, slivkové gule a pod.♥ Pekný deň!♥
rezance pokrájanú papriku trošku sparím, natlačím do poly pohára a doplním paradajkami a normálne sterilizujem. Pekný deň!
@tinca Fotky sú z minulého roka, lečo ma tento rok ešte len čaká, dnes som si doniesla slivky, takže teraz sa bude u nás slivkovať...☺
P.S.: paradajky som šúpala, mne tie zrolované šupky v leče vadia.
Super, teším sa, ja ho robievam každý druhý rok. Teraz som zavárala kapiu a uhorky, varila kečup.