Foto: hviezdickaz
30 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Na oleji osmažíme cibuľu nakrájanú nadrobno do sklovita. Pridáme papriku nakrájanú na pásiky. Keď je paprika na polovicu udusená, pridáme nakrájané paradajky, cukor, soľ. Dodusíme. Naplníme do pohárov a sterilizujeme pri 100 st./30 min.
Ale 80-rocna susedka ma naucila iny sposob a este mi vynadala,ze ci mi nie je luto toho casu pri sporaku a dusenia zeleniny do bezvedomia.Len nakrajam paradajky na dieliky,papriku na pasiky,vecer nasolim,necham cez noc a rano plnim flase a sterelizujem.Este sa mi nepokazilo jedine leco.Ked ho pripravujem ako jedlo.Dam spenit cibulku,klobasu,alebo aj bez nej,vysypem pohar leca,vmiesam vajicka a super papanica je na stole.Leco nie je take rozvarene,ale paprika taka polochrumkava...
Paradajky rozmixujem. Pridám nakrájanú papriku a len mierne povarím, aby sa lečo ľahšie plnilo do pohárov. Až pred konzumáciou podusím cibuľu na oleji a pridám lečo z pohára.
Ale zaváram ho zriedka, papriku a rajčiny kupujem, tak radšej kúpim čerstvé aj v zime a spravím čerstvé.
takze ho tiez robim rovno s cibulou, podusene, zasterilizovane , nekazi sa nikdy a tiez ho mame velmi radi .....
Ahoj, koľko pohárov pri akom počte ti vyšlo? Chcem spraviť aj Ja, tento rok prvý krat zavaram
Zdravím, keď robíte okolo 40 pohárov, tak s koľkých kg? Ďakujem
to neriešim. nakrájam čo je k dispozícii, dám do fliaš, vybavené. Ale nezávarala som dlho veru už.
Ja to neriešim koľko pohárov...zaváram toľko, koľko asi budem cez zimu potrebovať a koľko t zoho bude pohárov, to je detail, ktorý je celkom náhodný...