Foto: izabella929
Každé leto robím také lečo..máme ho veľmi radi..robím ho na hotovo, čiže už sa nesolí, nič sa nepridáva, iba sa prihreje.Ja ho mám rada Zobraziť celý popisKaždé leto robím také lečo..máme ho veľmi radi..robím ho na hotovo, čiže už sa nesolí, nič sa nepridáva, iba sa prihreje.Ja ho mám rada s vajíčkom, trošku zemiakov a už je ľahká večera hotová..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Včera bola oberačka, aby som mohla uvariť lečo na zimu..a mám zase robotu..
-
2
Umyla som papriku..
-
3
Umyla som paradajky..
-
4
Papriku som pokrájala na kolieska..pestujem iba túto bielu papriku AMY...je veľmi chutná a má dobré výnosy..tento rok sa paprike nedarí..teraz som obrala všetko a už nemá kvety ďalej, takže už na nich nič nebude...vystihla som to..
-
5
Obarila som paradajky v horúcej vode , ošúpala a pokrájala na malé kúsky..
-
6
Pokrájala som cibuľu..
-
7
Do 8 l. hrnca som dala olej, pridala som cibuľu a opiekla do sklovita..
-
8
Pridala som na viac krát osolenú papriku, aby sa mi to zmestilo do hrnca...ked sa paprika upadne, pridám ďaľšiu..
-
9
Pridala som paradajky...
-
10
1 lyžicu domácej mletej papriky..
-
11
1 lyžicu mletého čierneho korenia, soľ a ja dávam aj 1 lyžicu podravky...
-
12
Hotovo uvarené...od začiatku varenia až do konca je to zhruba 1 hodina 15 min.. a preto, že mám jeden taký veľký hrniec na varenie leča, varila som všetko na 2x..
-
13
a naplnila do pohárov..a zatvorila..
-
14
Zatvorené poháre idú do perín až do vychladnutia...3-5 dní...nech sa poriadne vychladia...spolu 30 pohárov z toho 15 je pol litrových..no bola to poriadna fuška..)dobrú chuť...
Nepochybujem,že je to výborné,ibaže u nás v zime nevarievam často so zavareného , skôr z mrazeného , kedže sme dvaja a pritom od skorej jari máme svoju papriku , tak sa mi veru nechce toľko zavárať,určite by som neodmietla z tvojich produktov.