Fazuľové lečo fotorecept

klaura - fotkaklaura, 11. augusta 2011
Fazuľové lečo (fotorecept)
Foto: klaura

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....

20 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
2 dl
20 dkg
1 dl
1 ks preosiate
2 ks
1 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji urestujeme cibuľu

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme papriku a rajčiny. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme uvarenú fazuľu.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

45 komentárov k receptu
Raz som túto mňamku varila, nevedela som , čo s ňou, ako ju použiť, ale už som raz dala pod mäso a ostatné miniem minúť asi takým istým sposobom. Ja som zavárala aj s párkami:) Krásne farebný recept.
Robievala som, je veľmi dobré. Konzumuje sa ako normálne lečo, zohriať, pridať vajíčka, keď stuhnú papať. Teraz zaváram len normálne lečo a keď chcem s fazuľou, uvarím ju a pridám k leču spolu s vajíčkami. Treba si dávať pozor na sterilizáciu, raz mi celá várka vykysla :-)
Takéto som robila už dávnejšie, ale pridávala som aj párky pokrájané na kolieska, bolo to dobré aj na studeno. Ďakujem za pripomenutie, musím si pohľadať aj ten môj recept.
Toto som robila tiež ,ked mi chlapci odyšli za prácou a pripravovala som polotovar,aby mali na rýchlu prípravu.Ja som pridávala klobásu kabanos.
@danculka môže byť aj ako šalát s pečivom, dobré je to aj zohriate ako príloha k mäsku, aj ako klasické lečo s vajcom ...
a veru v minulosti som robila aj s pridaním párkov ... to sa k uvedenému množstvu pridalo 5 obyčajných párkov nakrájaných na malé kocočky ... zamiešalo a plnili sa poháre ...
Poznám , robievala som to s párkom ,no teraz robím bez párku ten sa podla chuti pridá pri ohrievaní...je to velmi dobrá rýchlovka - kedykolvek otvoriť a konzumovať.
@klaura až teraz som sa dostal k tvojmu receptu a ja už som lečo robil, ale paradajok a papriky mám dosť, tak urobim ešte raz podľa tvojho receptu. Ten recept sa mi naozaj pači.ďakujem.
@klaura jéj , kdeé sa vzalo tuú sa vzalo a "hen" aký perfektný návod na spracovanie zeleninky s fazuľou , záhrada volá "ober ma" stačí málo , len sa musí chcieť! robievala som ale s lúskami , čo nebolo môže byť a zima sa bude hambou triasť . kk:-))
Veru,toto je dobra pochutka,robievali sme ho doma,este ked som bola slobodna... Ja ho teraz robievam ako omacku,vsetko sa rozmixuje a prida sa uz len fazula ... Chystam sa na nu aj tento rok :)
...teraz som dokončila, pre každý prípad z polovičnej dávky. A konštatujem, že zajtra nabehnem do zelovocu a urobím ešte z dvoch dávok- najmenej. Božskééé. Fazuľu som uvarila v tlakovom hrnci, takže je to rýchlo hotové. A viem si to predstaviť aj s párkom,veď spolu s ním sa to dá prehriať kedykoľvek, alebo len ako príloha k mäsu, opekaným zemiakom, či ku grilovačke....mňam. Ďakujem za receptík.
Ja som túto mňamku jed čas varila pre seba ako hlavné jedlo (bez vajíčka) veľmi často a strašne mi to chutilo, ako polotovar som ešte neskúšala, ukladám do KK.

Pridaj komentár k receptu: