Fazuľové lečo fotorecept

klaura - fotkaklaura, 11. augusta 2011
Fazuľové lečo (fotorecept)
Foto: klaura

Tento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá Zobraziť celý popisTento recept robím každé leto a najviac nám chutí na studeno, priamo z pohára ... najlepšie je z bielej maslovej fazule, ale dá sa ja takto - zo strakatej ....

20 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
1 kg
2 dl
20 dkg
1 dl
1 ks preosiate
2 ks
1 kg




Postup

  1. 1

    Uvaríme fazuľu v slanej vode do polomäkka a necháme vychladnúť. Nakrájame zeleninu na kúsky.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji urestujeme cibuľu

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme papriku a rajčiny. Tie môžeme najskôr spariť a ošúpať.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme uvarenú fazuľu.

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spolu chvíľu podusíme, potom pridáme 2 veľké rajčinové pretlaky a preosiate Deko

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zamiešame a naplníme poháre ... uzatvorené sterilizujeme 10-15 min

    Fazuľové lečo (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evusik
tak toto sa mi ozaj páči, vyskúšam :-)
akeber
fíha to je leča , ja robievam len bez fazule.....vyskúšam receptík sa mi páči
evusik
len ešte prosím ťa dopíš koľko fazule si dávala... alebo len tak od oka?
lubja
a koľko fazule na toto množstvo zeleniny?
dorisa
Raz som túto mňamku varila, nevedela som , čo s ňou, ako ju použiť, ale už som raz dala pod mäso a ostatné miniem minúť asi takým istým sposobom. Ja som zavárala aj s párkami:) Krásne farebný recept.
pacik
Robievala som, je veľmi dobré. Konzumuje sa ako normálne lečo, zohriať, pridať vajíčka, keď stuhnú papať. Teraz zaváram len normálne lečo a keď chcem s fazuľou, uvarím ju a pridám k leču spolu s vajíčkami. Treba si dávať pozor na sterilizáciu, raz mi celá várka vykysla :-)
wevewe
moze byt dobre, ale v rozpise mi chyba ta fazula. kolko jej treba???
tothka
Takéto som robila už dávnejšie, ale pridávala som aj párky pokrájané na kolieska, bolo to dobré aj na studeno. Ďakujem za pripomenutie, musím si pohľadať aj ten môj recept.
ancicka
Toto som robila tiež ,ked mi chlapci odyšli za prácou a pripravovala som polotovar,aby mali na rýchlu prípravu.Ja som pridávala klobásu kabanos.
klaura
júúúj ja som zabudla na fazuľu ... prepáčte, už je to dopísané ...
klaura
@danculka môže byť aj ako šalát s pečivom, dobré je to aj zohriate ako príloha k mäsku, aj ako klasické lečo s vajcom ...
a veru v minulosti som robila aj s pridaním párkov ... to sa k uvedenému množstvu pridalo 5 obyčajných párkov nakrájaných na malé kocočky ... zamiešalo a plnili sa poháre ...
kata50
Musí to byť veľmi chutné. Netreba sterilizovať 2x ???
klaura
Katka netreba ... ešte sa mi nepokazilo ... ale kto chce, môže ... nič sa tým neskazí ... :)
abdul
Niečo podobné som počul aj s fazuľovými strukmi. Vraj fantastická chuť, ale odskúšané nemám.
helca103
Poznám , robievala som to s párkom ,no teraz robím bez párku ten sa podla chuti pridá pri ohrievaní...je to velmi dobrá rýchlovka - kedykolvek otvoriť a konzumovať.
nika60
Je to výborný a vďačný recept robievam ho aj ja
fejton1
@klaura až teraz som sa dostal k tvojmu receptu a ja už som lečo robil, ale paradajok a papriky mám dosť, tak urobim ešte raz podľa tvojho receptu. Ten recept sa mi naozaj pači.ďakujem.
klaura
@borsalino aby ti nechrúmali koreniny a horčičné semiačko pod zubami ... ale ak ti to nevadí, nemusíš ... :)
klaura
z uvedeného množstva surovín mi vyšlo 18 3 dl pohárov ... (na úvodnej fotke vidieť )
3sandra3
lečo s fazuľou som zatiaľ nerobila,,, vyskúšam toto tvoje
klaura
držím palce, nech sa ti vydarí a nech ti aj chutí ... :)
jerica
@klaura jéj , kdeé sa vzalo tuú sa vzalo a "hen" aký perfektný návod na spracovanie zeleninky s fazuľou , záhrada volá "ober ma" stačí málo , len sa musí chcieť! robievala som ale s lúskami , čo nebolo môže byť a zima sa bude hambou triasť . kk:-))
klaura
@jerica :))) ako pekne ... a vo veršoch ... ja si zas v kuchyni rada zaspievam ... :)
honestka
Deko si zomelte na kavovom mlynceku a nebude chrumat.
Naviac pridat nejake dobre podusene masko zdvihnut protein?
veru dobre to je.
hviezdickaz
Veru,toto je dobra pochutka,robievali sme ho doma,este ked som bola slobodna... Ja ho teraz robievam ako omacku,vsetko sa rozmixuje a prida sa uz len fazula ... Chystam sa na nu aj tento rok :)
milad
...teraz som dokončila, pre každý prípad z polovičnej dávky. A konštatujem, že zajtra nabehnem do zelovocu a urobím ešte z dvoch dávok- najmenej. Božskééé. Fazuľu som uvarila v tlakovom hrnci, takže je to rýchlo hotové. A viem si to predstaviť aj s párkom,veď spolu s ním sa to dá prehriať kedykoľvek, alebo len ako príloha k mäsu, opekaným zemiakom, či ku grilovačke....mňam. Ďakujem za receptík.
mery8658
Robievam to aj ja cez, zimu to do konca pridávam aj do takej hustejšej kapustnice, dodá jej farebnosť a výborne ochuti.
klaura
@milad ďakujem, som rada že ti to chutí ... tiež varím fazuľu v kuchte a robievam z dvoch dávok :) ... máme toto lečo veľmi radi
mojack
Super- zajtra nakupim a urobim. Bude aj na dovolenku.Vdaka..
matata1
Ja som túto mňamku jed čas varila pre seba ako hlavné jedlo (bez vajíčka) veľmi často a strašne mi to chutilo, ako polotovar som ešte neskúšala, ukladám do KK.
klaura
@chvalinka uvar ako si zvyknutá ... môžeš aj deň vopred namočiť ... ja varím nemáčanú v kuchte ... len treba dať pozor, aby sa nerozvarila a nebola z nej kaša ...
mojack
fantasticke...pochutili sme si aj na dovolenke... fazula bude aj tohoto roku tak určite urobim
39198_1365790275 - profilový obrázok
ni
ni
vášnivo zbožňujem lečo, toto musím uvariť.
profesor
@Klaura (11.8.2011 20:26)

Ďakujem za receptík,ale nakolko som na ostré dovolím si to vylepšiť 2-3 kúskami Habanérkami.