Dodajú vôňu aj chuť:
5 najlepších byliniek, ktoré posunú vaše grilované dobroty o úroveň vyššie

Rastislav Krampl, šéfkuchár, 30. júla 2022     3 minúty čítania

Dokonalé pochúťky z grilovaného mäsa aj zo zeleniny najlepšie chutia posypané bylinkami. Navyše rozvoňajú priestor navôkol, uľahčia trávenie a pozdvihnú náladu. Poradíme vám, ako ich najlepšie kombinovať.

2. Rozmarín na jahňacinu aj na baklažán




Foto: Shutterstock

Pôvodom stredomorská bylina sa používa najmä v mediteránnej kuchyni, ale výborne chutí aj v spojení s bravčovým mäsom, hydinou a rybami. Červeným aromatickým druhom ako jahňacie a baranie mäso pomáha odľahčiť ich intenzívnu vôňu. Výborne však dopĺňa aj typické stredozemné jedlá z cukety a baklažánu.
Má sladšiu a aromatickú chuť pripomínajúcu ihličnany. Odporúčam ho použiť do olejových marinád. Počas grilovania použite vetvičku rozmarínu ako štetec, namáčajte ho do oleja a potierajte ním mäso, nakoniec ho položte na ugrilovanú špecialitu, teplo uvoľní jeho arómu aj chuť.





ANKETA: Používate pri grilovaní bylinky?

89,7%



10,3%







Diskusia k článku







 



TOPlist