Dodajú vôňu aj chuť:
5 najlepších byliniek, ktoré posunú vaše grilované dobroty o úroveň vyššie

Rastislav Krampl, šéfkuchár, 30. júla 2022     3 minúty čítania

Dokonalé pochúťky z grilovaného mäsa aj zo zeleniny najlepšie chutia posypané bylinkami. Navyše rozvoňajú priestor navôkol, uľahčia trávenie a pozdvihnú náladu. Poradíme vám, ako ich najlepšie kombinovať.

3. Bazalka na hydinu aj morské plody




Foto: Shutterstock

Je známa ako neodmysliteľný doplnok jedál z paradajok. Vyskúšajte ju skombinovať s citrónovou trávou a so zázvorom, odporúčam použiť túto dvojicu aj na marinovanie morských plodov a hydinového mäsa. Tento dotyk ázijských chutí svedčí aj hlivám, tofu, tempehu (marinovaná sója) alebo seitanu (rastlinná alternatíva mäsa).
Bazalka má intenzívnu arómu a kvetinovú chuť. Má antiseptické a liečivé účinky, ktoré sa tepelným spracovaním len slabo vytrácajú. Obsahuje najviac látok na podporu a urýchlenie trávenia.





ANKETA: Používate pri grilovaní bylinky?

90,0%



10,0%







Diskusia k článku







 



TOPlist