Magazín

Maškrtenie bez rúry: Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky

Maškrtenie bez rúry:
Falošné slivkové knedle aj kokosové ježe a ďalšie recepty na nepečené krupicové zákusky

Dobre vychladené budú vítaným osviežením v letných horúčavách. A dobrou správou je, že kvôli nim nemusíte ani rúru zapínať.
5 minút čítania

Manuál nielen pre začiatočníkov: 6 spôsobov, ako nakrájať cuketu. Plátky, kocky, kolieska, každé sa hodia na iný typ jedla

Manuál nielen pre začiatočníkov:
6 spôsobov, ako nakrájať cuketu. Plátky, kocky, kolieska, každé sa hodia na iný typ jedla

Nie je jedno, ako cuketu nakrájate. Rôzne tvary kúskov dodajú vašim pokrmom rôzne textúry aj chute.
3 minúty čítania

10 najsledovanejších júnových videí: Topkou je návod, ako využiť stopky jahôd. Už ste ho videli?

10 najsledovanejších júnových videí:
Topkou je návod, ako využiť stopky jahôd. Už ste ho videli?

Rebríček najúspešnejších videoreceptov uplynulého mesiaca. Chutné jedlá aj užitočné tipy na každý deň.
5 minút čítania

Aby boli ešte lepšie: Jedlá zapekané so syrom robíme bežne. Nie každý sa však hodí na všetko. Poradíme vám, podľa čoho vyberať

Aby boli ešte lepšie:
Jedlá zapekané so syrom robíme bežne. Nie každý sa však hodí na všetko. Poradíme vám, podľa čoho vyberať

Zapekané jedlo bude chutnejšie aj výdatnejšie, keď naň dáme syr. Ale nesprávny druh syra môže aj čo to pokaziť....
5 minút čítania

PRÍLOHA VARECHA 27/2025: Cestoviny, ktoré zasýtia

PRÍLOHA VARECHA 27/2025:
Cestoviny, ktoré zasýtia

Varecha s receptami na cestoviny, ktoré zasýtia z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 4. júla.
3 minúty čítania

Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos

Babky, toto im navarte:
10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos

Pristáli u vás vnúčatá na prázdniny a rozmýšľate, čo im budete variť, keď sú také prieberčivé?...
4 minúty čítania

Holandská omáčka za pár minút: Únavné šľahanie nad parou a riziko, že sa zrazí budú minulosťou. Takto sa vždy sa podarí

Holandská omáčka za pár minút:
Únavné šľahanie nad parou a riziko, že sa zrazí budú minulosťou. Takto sa vždy sa podarí

Klasickou metódou sa príprava jemnej krémovej omáčky nemusí vždy skončiť víťazne. Dá sa však urobiť aj jednoduchšie.
5 minút čítania

SÚŤAŽ na júl: Čo varíte a pečiete prvý prázdninový mesiac? Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

SÚŤAŽ na júl:
Čo varíte a pečiete prvý prázdninový mesiac? Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur

Začali prázdniny, všade je plno čerstvého ovocia a zeleniny aj hladných stravníkov....
6 minút čítania

Víno vs. zmrzlina

Fedor Malík:
Víno vs. zmrzlina

Len sa, prosím, nezľaknite. Nebudem vás presviedčať o vhodnom párovaní, či gastronomickom priateľstve vína a zmrzliny...
3 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru

To naj z Varecha.sk:
7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru

Ak sa chystáte robiť džem z marhúľ, prečítajte si všetky dobré rady, ktoré nájdete v najúspešnejších receptoch v celej histórii nášho portálu...
4 minúty čítania

Neuveríte, čo všetko môže mať príchuť Mirindy! Stačí pridať bublinky

Neuveríte, čo všetko môže mať príchuť Mirindy! Stačí pridať bublinky

INZERCIA - Ak v kuchyni radi experimentujete, máme pre vás perfektný tip na svieže dobroty, ktoré sa na stole budú objavovať pravidelne!
5 minút čítania

Rozdeľuj a panuj: Stehienka, krídelká, prsia, chrbát aj drobky. 10 tipov, čo navariť z jedného kuraťa

Rozdeľuj a panuj:
Stehienka, krídelká, prsia, chrbát aj drobky. 10 tipov, čo navariť z jedného kuraťa

Ak rozdelíte celé kurča na jednotlivé porcie, získate tak pestrú paletu mäsových častí, z ktorých môžete uvariť najrôznejšie jedlá....
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Šariš a Poloniny

Gurmánske cesty:
Ako chutí Šariš a Poloniny

Neboli ste nikdy v Prešove alebo v Poloninách? To je to škoda, lebo najvýchodnejšia časť Slovenska rozhodne má čo ponúknuť.
11 minút čítania

Poraďte si: Nemáte zmrzlinovač ani formičky na nanuky? Tipy, ako si urobiť domácu zmrzlinu aj bez nich

Poraďte si:
Nemáte zmrzlinovač ani formičky na nanuky? Tipy, ako si urobiť domácu zmrzlinu aj bez nich

Na prípravu vlastnej zmrzliny nepotrebujete žiadne extra pomôcky. Stačí vám len pár bežných surovín a chuť experimentovať....
4 minúty čítania

Variabilná dobrota: Z mascarpone, s kávou a vajíčkami, ale aj bez nich. 10 receptov na jahodové tiramisu

Variabilná dobrota:
Z mascarpone, s kávou a vajíčkami, ale aj bez nich. 10 receptov na jahodové tiramisu

Pripravte si osviežujúcu letnú verziu obľúbeného nepečeného dezertu....
4 minúty čítania

Vymeňte za mäso: Kedy soliť, ako ich otáčať, aby sa nerozpadli a ďalšie rady šéfkuchára o grilovaní rýb

Vymeňte za mäso:
Kedy soliť, ako ich otáčať, aby sa nerozpadli a ďalšie rady šéfkuchára o grilovaní rýb

Sú zdravé a v porovnaní s mäsom oveľa rýchlejšie hotové....
4 minúty čítania

Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty

Sladký obed na koniec školského roka:
11 receptov na domáce parené buchty

Nech už sú známky na vysvedčení akékoľvek, každý školák si za svoje snaženie dnes zaslúži sladkú odmenu....
5 minút čítania

Mrkvová vňať: Je jedlá a zdravá, tak prečo ju vyhadzujete? Že neviete, čo s ňou? My áno!

Mrkvová vňať:
Je jedlá a zdravá, tak prečo ju vyhadzujete? Že neviete, čo s ňou? My áno!

Bohatá na živiny a predsa končí v odpadkoch. Namiesto triafania do koša v kuchyni zapojte zelenú vňať z mrkvy do užitočnejšej hry.
3 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 26/2025: Sladké letné osvieženie

PRÍLOHA VARECHA 26/2025:
Sladké letné osvieženie

Varecha s receptami na osviežujúce zmrzlinové dobroty z portálu Varecha. sk, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 27. júna.
3 minúty čítania

Tropické teploty: 12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť

Tropické teploty:
12 potravín, ktoré vám pomôžu ľahšie prežiť horúce dni + tipy, čo si z nich pripraviť

Keď teplota vonku prekračuje tridsiatku, hľadáme všemožné spôsoby, ako sa schladiť....
12 minút čítania

Poklad slovenských záhrad: Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback

Poklad slovenských záhrad:
Na tento kedysi celkom bežný strom sa časom akosi zabudlo. Dnes moruša hlási comeback

Moruša má nielen zaujímavú históriu, ale jej plody i listy sú veľmi osožné. Ak niekde pri vás rastie, prezradíme vám, čo...
4 minúty čítania

Spravte si vlastné: 5 návodov, ako si urobiť domáce dochucovadlá bez éčok

Spravte si vlastné:
5 návodov, ako si urobiť domáce dochucovadlá bez éčok

Neutrácajte svoje ťažko zarobené peniaze za kupované ochutené oleje či omáčky plné rôznych stabilizátorov a konzervantov....
4 minúty čítania

Jednohubky: Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku

Jednohubky:
Chcete tapas alebo pinchos? Toto by ste mali vedieť na dovolenke v Španielsku

Na pohľad môžu tieto špeciality vyzerať podobne, rozdiel medzi nimi však predsa len je....
3 minúty čítania

Do horúcich dní: Chcete sa osviežiť a nasýtiť zároveň? Spravte si studenú polievku. Zo zeleniny, z ovocia, ale ani milovníci mäsa neprídu skrátka

Do horúcich dní:
Chcete sa osviežiť a nasýtiť zároveň? Spravte si studenú polievku. Zo zeleniny, z ovocia, ale ani milovníci mäsa neprídu skrátka

Dajú sa pripraviť z cvikle na spôsob boršču, z paradajok ako španielske gazpacho, nasladko z marhúľ a dokonca aj z mäsa....
4 minúty čítania

Expres varenie: Ako na lososa? 13 rád uznávanej šéfkuchárky, aby bol výsledok naozaj chutný

Expres varenie:
Ako na lososa? 13 rád uznávanej šéfkuchárky, aby bol výsledok naozaj chutný

Ak nechcete stráviť v kuchyni veľa času, urobte lososa....
5 minút čítania