Magazín

Vyznajte sa v zemiakoch: Ktoré sú najlepšie na vianočný šalát a ktoré na hranolčeky alebo placky?

Vyznajte sa v zemiakoch:
Ktoré sú najlepšie na vianočný šalát a ktoré na hranolčeky alebo placky?

Aby ste zo zemiakov pripravili vždy chutnú dobrotu, oplatí sa vedieť, aký varný typ potrebujete na svoj obľúbený recept.
4 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: Hľadáte ten najlepší recept na medovníky? Tieto mali veľký úspech minulé Vianoce

To naj z Varecha.sk:
Hľadáte ten najlepší recept na medovníky? Tieto mali veľký úspech minulé Vianoce

Urobte si prvý adventný víkend rodinnú pohodu s vôňou čerstvo upečených medovníkov. Vyskúšajte niektorý z najklikanejších receptov, ktoré minulý rok „leteli“ na Vareche....
4 minúty čítania

Adventný kalendár vianočného pečenia: Čo a kedy napiecť, aby ste do sviatkov všetko stihli

Adventný kalendár vianočného pečenia:
Čo a kedy napiecť, aby ste do sviatkov všetko stihli

Nie je nič horšie ako pár dní pred Vianocami panikáriť, že nemáte nič napečené. Naplánujte si s nami prípravu vianočných dobrôt na každý adventný víkend....
6 minút čítania

Pečené kávové zrná: Zaraďte túto dobrotu do vianočného pečenia a stane sa tradíciou

Pečené kávové zrná:
Zaraďte túto dobrotu do vianočného pečenia a stane sa tradíciou

INZERCIA - Kávové zrná poznáme skôr ako nepečený dezert. Dajte však raz šancu aj tým pečeným. Váš dom bude voňať ako kaviareň a...
2 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutí Salzburg

Gurmánske cesty:
Ako chutí Salzburg

Salzburg je mestom kaviarničiek, cukrární, pivární a reštaurácií – od tých „obyčajných“ až po nóbl podniky....
7 minút čítania

Fejtón: Jonášové slimáky

Fejtón:
Jonášové slimáky

Chcela som Jonášovi naložiť, ako by si zaslúžil. Už zase mi ofrflal, čo som navarila.
7 minút čítania

Reštaurácie na pekných miestach: Kde môžete spojiť výlet s dobrým jedlom

Reštaurácie na pekných miestach:
Kde môžete spojiť výlet s dobrým jedlom

Spojiť víkendový výlet s chutným jedlom je vždy príjemné. O to viac, keď sa obidve možnosti nachádzajú na tom istom mieste...
4 minúty čítania

Taniere plné elixíru zdravia: Pochúťky z kyslej kapusty, takmer zázračnej zeleniny

Taniere plné elixíru zdravia:
Pochúťky z kyslej kapusty, takmer zázračnej zeleniny

Varecha s odskúšanými receptami na výborné pochúťky z kyslej kapusty vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 25. novembra.
3 minúty čítania

Namiesto mrazeného polotovaru: 11 najklikanejších receptov na domáce kaiserky, lepšie, než tie dopekané z obchodu

Namiesto mrazeného polotovaru:
11 najklikanejších receptov na domáce kaiserky, lepšie, než tie dopekané z obchodu

Čerstvo upečené kaiserky v supermarkete voňajú doďaleka. Väčšinou však ide o pečivo upečené z mrazeného polotovaru, ktoré sa o pár hodín nedá jesť....
5 minút čítania

Šéfkuchár radí: Ako si vybrať to najlepšie mäso na guláš

Šéfkuchár radí:
Ako si vybrať to najlepšie mäso na guláš

Objavte tajomstvo delikátneho guláša. Rozhodujúcu úlohu v ňom hrá správny výber mäsa. Ktoré je najlepšie?
5 minút čítania

Chlebovka s hubami

Fedor Malík:
Chlebovka s hubami

Prírodu neoklameš. Je tu november, listopad. Listy žltnú a opadávajú. Prichádzajú prvé mrazy.
2 minúty čítania

Takto vydržia dlhšie: Ušetrite správnym skladovaním ovocia a zeleniny

Takto vydržia dlhšie:
Ušetrite správnym skladovaním ovocia a zeleniny

Nie všetkým druhom ovocia a zeleniny sa páči v chladničke. Zistite, či máte svoje vitamínové zásoby správne uložené.
3 minúty čítania

Z obyčajného jedla urobia výnimočné: Žemľové, karlovarské, chlpaté... 10 receptov na poctivé domáce knedličky

Z obyčajného jedla urobia výnimočné:
Žemľové, karlovarské, chlpaté... 10 receptov na poctivé domáce knedličky

Aj keď ich príprava je o niečo zložitejšia, než uvariť zemiaky, či ryžu, námaha sa určite vyplatí. Domáce knedličky totiž dodajú aj tomu najobyčajnejšiemu jedlu šmrnc....
4 minúty čítania

Televízna svokra Gizka Oňová: Pri stole sa nenasýti len žalúdok, ale aj duša

Televízna svokra Gizka Oňová:
Pri stole sa nenasýti len žalúdok, ale aj duša

Speváčku nesmrteľných šlágrov vnímame aj ako skúsenú gazdinku a kuchárku. Činorodá Gizka Oňová vďaka svojim bohatým životným skúsenostiam vie, ako udržať teplo rodinného krbu....
15 minút čítania

Čarujeme s gaštanmi – 4 jednoduché recepty na zahriatie

Čarujeme s gaštanmi – 4 jednoduché recepty na zahriatie

INZERCIA - Kým začne advent, zohrejte sa dobrotami z gaštanov. Skvelé recepty pre vás pripravila značka TESCOMA, ktorá v novembri oslavuje 30....
8 minút čítania

Abeceda ázijskej kuchyne: Odhaľte, čo sa skrýva za neznámymi názvami

Abeceda ázijskej kuchyne:
Odhaľte, čo sa skrýva za neznámymi názvami

Ázijská kuchyňa používa mnoho pre nás nepoznaných surovín, korenín a jedál. Zasvätíme vás do ich názvov, aby vás pri varení v receptoch...
20 minút čítania

Aby vaša kuchyňa opäť voňala: 3 tipy, ako zatočiť so zápachom pri varení kapusty

Aby vaša kuchyňa opäť voňala:
3 tipy, ako zatočiť so zápachom pri varení kapusty

Pri všetkých benefitoch, ktoré hlávková kapusta má, má aj jednu nevýhodu. Pri jej tepelnej úprave zaplaví celú kuchyňu nepríjemný odór. Vyskúšajte...
2 minúty čítania

Tiramisu a spol.: Vyskúšajte tieto talianske dezerty a váš život bude sladký. Toto je dolce vita v praxi

Tiramisu a spol.:
Vyskúšajte tieto talianske dezerty a váš život bude sladký. Toto je dolce vita v praxi

Taliani si veru vedia užívať život a patrí k nemu aj dobrý dezert. A nie je to len slávne tiramisu či panna cotta, ich sladký repertoár je oveľa širší....
4 minúty čítania

Urobte si ako vo vychytenej reštaurácii: Husacie menu podľa profesionálov zo Slovenského Grobu

Urobte si ako vo vychytenej reštaurácii:
Husacie menu podľa profesionálov zo Slovenského Grobu

Jedna z najvychytenejších reštaurácií v Slovenskom Grobe Gurmánsky Grob manželov Klaudie a Borisa Haškovcov sa od mnohých líši – má otvorené počas celého roka...
4 minúty čítania

Poznáte slovenský poklad v jednej fľaši? Slovenské vína so vzácnou ingredienciou

Poznáte slovenský poklad v jednej fľaši? Slovenské vína so vzácnou ingredienciou

INZERCIA - Naša najmenšia vinárska oblasť sa môže pýšiť nevšedným prírodným pokladom, ktorý dodáva miestnym vínam ich charakteristickú chuť....
7 minút čítania

Navarte bez veľkej námahy: Sýte polievky a pochúťky z jedného hrnca

Navarte bez veľkej námahy:
Sýte polievky a pochúťky z jedného hrnca

Husté polievky, v ktorých stojí lyžica, guláše, či eintopfy sú najlepším spôsobom, ako navariť tak, aby boli stravníci sýti a v rodinnom rozpočte nezostala diera....
3 minúty čítania

Známe osobnosti: Tieto jedlá sme za socializmu milovali a nenávideli

Známe osobnosti:
Tieto jedlá sme za socializmu milovali a nenávideli

Opýtali sme sa známych osobností, čo jedli, pili a varili v časoch pred Nežnou revolúciou a čo z toho obdobia má v ich...
6 minút čítania

Cukráreň za socializmu: 10 zákuskov, ktoré prežili revolúciu a sú TOP dodnes

Cukráreň za socializmu:
10 zákuskov, ktoré prežili revolúciu a sú TOP dodnes

Čo je dobré, pretrvá. Tak ako tieto zákusky, ktoré prežili pád socializmu i následný útok rôznych muffinov, cheesecakeov, či cookies....
4 minúty čítania

Toto by ste mali vedieť: Prečo je dôležité mak pomlieť a ako ho skladovať, aby vydržal čo najdlhšie

Toto by ste mali vedieť:
Prečo je dôležité mak pomlieť a ako ho skladovať, aby vydržal čo najdlhšie

Plníme ním buchty, záviny, sypeme ho na pečivo či cestoviny. Mak neodmysliteľne patrí do našej kuchyne. Prečo by sme ho mali...
6 minút čítania

Rizoto s bôbom

Fedor Malík:
Rizoto s bôbom

Do „nášho“ obchodu na rohu zavítam len v kritických situáciách. Chýbajú vajíčka, čerstvý chlebík, „vyšlo“ mlieko. Tak to bolo aj nedávno...
2 minúty čítania