Magazín

Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...

Obohaťte repertoár:
V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...

Veď niečo vymyslím, nádejáte sa, keď do nákupného košíka vkladáte kuracie prsia....
5 minút čítania

Mali by ste vedieť: Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!

Mali by ste vedieť:
Zabudli ste predhriať rúru? Vieme, kedy to nevadí a kedy bez predhrievania nič dobré neupečiete!

Sú jedlá, ktorým ani studená rúra na začiatku pečenia neublíži, ale aj také, pre ktoré to môže znamenať pohromu.
2 minúty čítania

Biela aj zelená: 10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale

Biela aj zelená:
10x výborná špargľa v slanom koláči, polievke, omáčke, rizote a aj v chrumkavom obale

Zdravá, chutná a práve teraz v sezóne. Pre všetkých fanúšikov špargle máme skvelé recepty, ktoré perfektne spestria jarné menu.
5 minút čítania

Dilema vyriešená: Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...

Dilema vyriešená:
Patrí mlieko do mrazničky? Podľa toho aké...

Ostalo vám otvorené mlieko, ktoré nestíhate spotrebovať, alebo ste ho nakúpili viac, lebo bolo v akcii? Možno vám napadlo, odložiť ho...
4 minúty čítania

Gurmán Award 2024: Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami

Gurmán Award 2024:
Najlepšie reštaurácie a šéfkuchári sú v Bratislave a pod Tatrami

Michelin, najuznávanejší svetový bedeker reštaurácií, na Slovensko ešte stále neprišiel, to však neznamená, že slovenské reštaurácie a šéfkuchárov nikto neoceňuje...
4 minúty čítania

Burgra neponúkali

Fedor Malík:
Burgra neponúkali

V ostatnom čase sa mi akosi (gastronomicky) nedarí....
3 minúty čítania

Perfektná súhra: Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?

Perfektná súhra:
Nie každá omáčka sa hodí ku každému druhu cestovín. Ako ich správne kombinovať?

Aby boli cestoviny dokonalé, podľa Talianov musia byť zladené s omáčkou. Zasvätíme vás do tajomstva, aký typ omáčky je vhodný k rôznym...
4 minúty čítania

Plné bielkovín: 8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo

Plné bielkovín:
8 strukovinových šalátov, ktoré môžete oficiálne povýšiť aj na hlavné jedlo

Strukoviny obsahujú veľa bielkovín, ktoré výborne zasýtia a nezruinujú vašu peňaženku ani kalorický deficit, ak sa snažíte schudnúť....
4 minúty čítania

Úspešná premiéra: 9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom

Úspešná premiéra:
9 tipov šéfkuchára, ako si v kuchyni poradiť s králičím mäsom

Je pre vás králičie mäso neprebádanou surovinou? Ak ste ho ešte nikdy nerobili, pár dobrých rád sa vám hodí.
4 minúty čítania

Gurmánske cesty: Ako chutia Benátky

Gurmánske cesty:
Ako chutia Benátky

Návšteva Benátok rozdelí zvyčajne ľudí na dve skupiny....
9 minút čítania

Aj pre oslávenca: Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach

Aj pre oslávenca:
Nemáte talent na torty? Tieto sviatočné rolády dôstojne obstoja aj pri slávnostných príležitostiach

Zákusok v podobe rolády, vždy vyzerá efektne a výborne sa preto hodí aj na rôzne oslavy....
4 minúty čítania

Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť

Sýty obed:
7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť

Schovajte do knedličiek zo zemiakového cesta troška mäska, na tanier pridajte podusenú kapustu a všetci doma sa budú zalizovať.
3 minúty čítania

Michal Takács: Ako sa zo stavbára stane špičkový šéfkuchár

Michal Takács:
Ako sa zo stavbára stane špičkový šéfkuchár

Prečítajte si o tom, ako sa človek vypracuje z amatérskeho kuchára s minimálnymi skúsenosťami na šéfa kuchyne najlepšej slovenskej reštaurácie.
8 minút čítania

Pri nákupe: Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom

Pri nákupe:
Ak si nedáte pozor, vo vašom koláči môžu skončiť hrozienka bielené či prisladené cukrom

V obchode často hodíme do košíka prvé hrozienka, ktoré nám prídu pod ruku. Červené alebo žlté, malé či veľké, veď je...
3 minúty čítania

Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete

Funguje aj kefír, cmar a acidko:
10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete

Vďaka kyslomliečnym výrobkom bude aj ten najobyčajnejší koláč príjemne vláčny a šťavnatý....
5 minút čítania

Z kostí a zeleniny: Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte

Z kostí a zeleniny:
Jus, omáčka, ktorá spraví z každého mäsa delikatesu. A takto si ju urobíte

Či už pripravujete pečené alebo dusené mäso, dobrá omáčka ho pozdvihne o úroveň vyššie.
4 minúty čítania

PRÍLOHA VARECHA 16/2024: Čas na hamburgery

PRÍLOHA VARECHA 16/2024:
Čas na hamburgery

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie recepty na kuracie stehná vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 19. apríla.
3 minúty čítania

Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami

Pekne tvarované:
10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami

Nech si z týchto receptov vyberiete ktorékoľvek cesto, ani jedno nemusíte strážiť, aby nebodaj neprekyslo....
4 minúty čítania

Virálne video: Vyprážané špáradlá valcujú internet. „Nejedzte ich,“ varujú úrady

Virálne video:
Vyprážané špáradlá valcujú internet. „Nejedzte ich,“ varujú úrady

Sociálne siete ponúkajú kadečo, aj čo sa týka kulinárstva. Napríklad v Južnej Kórei sa veľkej popularite tešia videá, v ktorých ľudia konzumujú...
4 minúty čítania

Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes

Za málo peňazí:
Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes

Naši predkovia si na fučku vystačili len so zemiakmi, múkou, cibuľou a trochou masti. Komu sa to máli, na prilepšenie môže pridať slaninku či kapustu....
4 minúty čítania

Dobré z prírody: 10 rastliniek, ktoré považujeme za burinu a pritom ich smelo môžeme jesť

Dobré z prírody:
10 rastliniek, ktoré považujeme za burinu a pritom ich smelo môžeme jesť

Chutný šalát plný vitamínov sa dá vyskladať aj z toho, čo vám rastie pár krokov za domom. Hlavne teraz na jar môžete niektoré mladé rastlinky zakomponovať do svojho jedálnička....
5 minút čítania

Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete

Štart do dňa:
12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete

Ak sú ovsené vločky pravidelnou súčasťou vašich raňajok, tieto recepty budú pre vás darom z nebies....
5 minút čítania

Majte prehľad: Manuál jarného upratovania špajzy. Čím začať, čo kam položiť a ako rýchlo spotrebovať

Majte prehľad:
Manuál jarného upratovania špajzy. Čím začať, čo kam položiť a ako rýchlo spotrebovať

Ruku na srdce, do veľkého čistenia a triedenia potravín sa nám až tak často nechce....
4 minúty čítania

Trhaná kuracina, biele víno

Fedor Malík:
Trhaná kuracina, biele víno

Prekladám zožltnuté listy gastroknihy Karolíny Vávrovej ešte z roku 1881...
3 minúty čítania

Jarné varenie: 10x kaleráb v hlavnej úlohe. Vyprážaný, zapekaný, plnený, v polievke aj v prívarku

Jarné varenie:
10x kaleráb v hlavnej úlohe. Vyprážaný, zapekaný, plnený, v polievke aj v prívarku

Jedna z prvých čerstvých jarných zelenín v sebe skrýva oveľa viac možností, než len zahryznúť sa do nej. Vyskúšajte tieto nápadité jedlá z...
4 minúty čítania