Zapriahnite ho:
10 možností, ako v domácnosti využiť mixér aj inak, než len na smoothie
Krémové polievky a omáčky, ranný kokteil, občas pesto. Váš mixér však toho v kuchyni dokáže oveľa viac....
5 minút čítania

Rýchla a nenadúva:
Červená šošovica boduje, toto sú naše tipy, čo si z nej uvariť. A nebude to len polievka
Na rozdiel od klasickej hnedej šošovice, červenú nemusíte vopred namáčať, rýchlo sa uvarí, je ľahko stráviteľná a nenadúva....
4 minúty čítania

Dvojité povzbudenie:
10 kávových dezertov k nedeľnej káve
Ak ste milovníkom kávy a sladkých pochúťok, máme pre vás poriadnu dávku lahodnej inšpirácie.
4 minúty čítania

Aj takto sa to dá:
Ako pripraviť chrumkavé hranolky úplne bez tuku
Ak neholdujete vyprážaným jedlám, ale občas na hranolky dostanete chuť, naučíme vás, ako si ich môžete urobiť zdravšie.
3 minúty čítania
Uznávaná degustátorka:
Mohla byť lekárkou, ale dala prednosť vínu
Pôvodne chcela študovať medicínu, no dnes je Slovenka Edita Ďurčová svetovo akceptovanou enologičkou.
1 minúta čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @valina
Keď neviete, čo upiecť hoci aj na slávnostnejšie príležitosti, na skvelé zákusky od prispievateľky, ktorú na Varecha.sk poznáme ako @valina, sa môžete vždy spoľahnúť....
9 minút čítania
Májová TOP 15:
Pozrite si rebríček najlepších receptov uplynulého mesiaca. Milujeme zákusky a toto je dôkaz!
Prvá päťka najklikanejších májových receptov hovorí jasne. Máme radi sladké a úplne najviac zákusky....
12 minút čítania
Teraz je správny čas:
Ako a prečo zbierať bazové kvety
Nežné kvety bazy krásne vyzerajú, voňajú a aj skvelo chutia.
5 minút čítania
Voňavá špecialitka:
8x bylinkový chlebík, ktorý sa nekrája, ale trhá. Jeden kúsok nikomu stačiť nebude!
Čaro týchto bochníkov prevoňaných bylinkami je v ich podávaní. Jednoducho ich položíte na stôl a doprajete hosťom číru radosť z trhania....
4 minúty čítania
Obľúbená sezóna:
Praktické rady, ako si šťavnaté jahody užiť čo najdlhšie
Všetci ich zbožňujeme a preto sa nimi v sezóne radi zásobujeme....
3 minúty čítania
Príloha Varecha 22/2023:
Chutné aj zdravé ružičky
Varecha s odskúšanými receptami na výborné jedlá z karfiolu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 2. júna.
3 minúty čítania
Ovocie v čokoláde:
8 tipov na rýchle, jednoduché a zdravé prekvapko pre deti
Ovocie v kombinácii s kvalitnou čokoládou a orechmi, to sa bude páčiť deťom aj ich rodičom. Potešte sa spoločne na MDD sladkou a...
5 minút čítania
Dôležitá bodka:
4 domáce omáčky, ktoré dotiahnu do dokonalosti steaky aj pečené zemiaky
Tieto pikantné dipy a lahodné omáčky chuťovo pozdvihnú nielen grilované mäsové a zeleninové pochúťky, ale aj obyčajné pečené zemiaky.
4 minúty čítania
Na krásnom ružovom Dunaji
Legendárny Straussov valčík Na krásnom modrom Dunaji dostal nečakaný remake....
14 minút čítania
Sladkosti bez chémie:
Domáce cukríky bez umelín, pre radosť aj na boľavé hrdlo
Chcete sa vyhnúť cukrovinkám plným umelých farbív, sladidiel a konzervantov zo supermarketu, a zároveň svojim drobcom neodopierať sladkosti?...
4 minúty čítania
Urobte ich inak:
Vyberte vafle zo škatuľky dezertov, fantasticky chutia aj naslano!
Keď vafle namiesto džemu, ovocia či šľahačky doplníte slaninkou, vajíčkom a zeleninou, povýšite ich hoci aj na hlavný chod....
3 minúty čítania
Nestor vína Ján Krampl:
Víno, čo ma drží nad vodou
V slávnych francúzskych vinohradoch rodí vinič bežne aj v polstoročných výsadbách....
14 minút čítania
Overené špecialitky:
10 vynikajúcich obedov z mletého mäsa
Mleté mäso je skvelou ingredienciou. Môžete ho ľubovoľne kombinovať s mnohými surovinami, vždy tak vznikne nové jedlo a nová chuť.
4 minúty čítania
Mravce, muchy, komáre:
Ako na dotieravý hmyz? Vyskúšajte to, čo máte v kuchyni
Spolu s jarným slniečkom sa do našich domácností predierajú aj nezvaní hostia....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Jahodová pita
Do Šale, okresného mesta nášho juhu, chodím rád. Tak dva-tri razy do roka. Za vínom, za povinnosťami....
2 minúty čítania
Nemusí to byť nuda:
9 možností, ako vytuningovať obyčajnú vajíčkovú nátierku
Aj jedna z najobľúbenejších klasických nátierok vás časom môže omrzieť. Ale ak sa budete inšpirovať týmito vylepšeniami, ešte to potrvá...
4 minúty čítania
Dúhové zdravie:
5 farieb, ktoré by nemali chýbať na vašom tanieri. A prečo?
Už ste sa niekedy zamysleli, prečo má ovocie a zelenina rôzne farby?...
3 minúty čítania
Dokonca aj stroganov:
10 receptov, ktoré vyriešia vašu dilemu, čo si počať s morčacím mäsom
V regáloch trocha prehliadané a predsa jedno z najzdravších....
5 minút čítania
Chutná história:
Zaujímavý tvar, typické sfarbenie a praskliny. Prečo praclík vyzerá tak, ako vyzerá?
Prezradíme vám všetky tajomstvá tohto stáročia obľúbeného stočeného chrumkavého pečiva.
8 minút čítania
Slávny dezert inak:
9x minipavlovky - žiadne problémové krájanie, ale rovnaký pôžitok
Malé tortičky inšpirované snehovým dezertom Pavlova majú oproti klasickej verzii jednu úžasnú výhodu. Netreba ich pred podávaním krájať na porcie....
4 minúty čítania