Magazín

Tajomstvo umami: Ako dosiahnuť výraznú chuť bez umelého glutamanu? Varte zo surovín, ktoré ho obsahujú v prírodnej forme

Tajomstvo umami:
Ako dosiahnuť výraznú chuť bez umelého glutamanu? Varte zo surovín, ktoré ho obsahujú v prírodnej forme

Existujú potraviny, ktoré prirodzene obsahujú glutaman. Ak prahnete po jeho špecifickej chuti, ale chcete sa vyhnúť kontroverzným umelým ochucovadlám, začnite používať tie správne suroviny....
3 minúty čítania

Príloha Varecha 37/2023: Fantastické slané palacinky

Príloha Varecha 37/2023:
Fantastické slané palacinky

Varecha s odskúšanými receptami na fantastické slané palacinky vychádza ako príloha denníka Pravda už vo štvrtok 14. septembra.
3 minúty čítania

Bude vždy poruke: 5x koreňová zelenina v soli, urobte si praktický základ do polievok, omáčok, či pod mäso

Bude vždy poruke:
5x koreňová zelenina v soli, urobte si praktický základ do polievok, omáčok, či pod mäso

Žiadne umeliny ani otravná sterilizácia, stačí len zmiešať rozmixovanú zeleninu so soľou. Tento trvanlivý domáci polotovar využijete všade tam, kde potrebujete varenú alebo dusenú zeleninu....
3 minúty čítania

Každá rada drahá: Objavili sa vo vašej kuchyni potravinové mole? Okamžite zasiahnite! Ako by ste mali postupovať?

Každá rada drahá:
Objavili sa vo vašej kuchyni potravinové mole? Okamžite zasiahnite! Ako by ste mali postupovať?

Nepríjemný hmyz, ktorý má rád potraviny, sa môže objaviť v každej domácnosti, nech je akokoľvek čistá. Ako účinne zakročiť a zbaviť sa ho?...
7 minút čítania

Jednoduché pečenie: 10x najlepšie ovocné muffiny, pri ktorých v kuchyni nestrávite hodiny

Jednoduché pečenie:
10x najlepšie ovocné muffiny, pri ktorých v kuchyni nestrávite hodiny

Teplé letné počasie pretrváva a s ním aj chuť na dobroty s ovocím....
4 minúty čítania

Dobre vedieť: Pozor na muškátový oriešok, toto sa môže stať, keď to s ním preženiete

Dobre vedieť:
Pozor na muškátový oriešok, toto sa môže stať, keď to s ním preženiete

Pokrmom dodáva jedinečnú arómu a sladkastú chuť. Ale stačí ho naozaj len malé množstvo, inak pokazíte nielen jedlo, ale môžete ohroziť aj...
3 minúty čítania

Čutkovské oštiepkové rezance

Fedor Malík:
Čutkovské oštiepkové rezance

Bolo horúce augustové popoludnie. Vonku tridsaťšesť a v aute nefunguje klimatizácia. Bude to náročné, hovoril som si....
2 minúty čítania

Naše obľúbené: Od placiek až po guláš alebo 11x výborná večera z milovaných zemiakov

Naše obľúbené:
Od placiek až po guláš alebo 11x výborná večera z milovaných zemiakov

Viete si predstaviť život bez zemiakov? My určite nie, pokojne by sme ich jedli aj každý deň, pretože sa z nich dá urobiť množstvo úžasných dobrôt....
5 minút čítania

Keď neviete, čo s nimi: Najprv z hrušiek upečte fajný koláč z Varechy a potom ich spracujte na 4 spôsoby

Keď neviete, čo s nimi:
Najprv z hrušiek upečte fajný koláč z Varechy a potom ich spracujte na 4 spôsoby

Sladučké hrušky sa výborne uplatnia v dobrom koláči, ale ak ich je priveľa, máme niekoľko tipov, ako s nimi naložiť, aby...
6 minút čítania

Dobré spojenie: 12x dusené mäso na hubách s výbornou šťavou

Dobré spojenie:
12x dusené mäso na hubách s výbornou šťavou

Huby v akejkoľvek podobe sú vynikajúcim spoločníkom k rôznym druhom mäsa....
5 minút čítania

Toto vás bude zaujímať: Čo doma najradšej pečie porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Jozefína Zaukolcová?

Toto vás bude zaujímať:
Čo doma najradšej pečie porotkyňa šou Pečie celé Slovensko Jozefína Zaukolcová?

Sympatická cukrárka, ktorú poznáme z televíznej obrazovky, nám porozprávala o svojej práci, o tom, čo ju teší a čo zarmucuje...
13 minút čítania

Robte to správne: Používate ho denne, ale viete, na čo sú jednotlivé strany strúhadla naozaj určené?

Robte to správne:
Používate ho denne, ale viete, na čo sú jednotlivé strany strúhadla naozaj určené?

Väčšinou na ňom strúhame syr alebo zeleninu. Klasické štvorstranné strúhadlo má však viac možností využitia. Poznáte ich všetky?
5 minút čítania

Rýchlo a jednoducho: 8x ovocný dezert v pohári, skvelé riešenie, čo ponúknuť namiesto zákuska

Rýchlo a jednoducho:
8x ovocný dezert v pohári, skvelé riešenie, čo ponúknuť namiesto zákuska

Čaká nás krásny víkend a to je príležitosť užiť si ho vonku na terase alebo v záhrade s blízkymi a priateľmi....
4 minúty čítania

Priveľa soli škodí: 7 tipov, ktoré vás naučia, ako soliť menej

Priveľa soli škodí:
7 tipov, ktoré vás naučia, ako soliť menej

Že je soľ nad zlato vedeli už v rozprávkach, používame ju však viac, než je zdravé. Ako jednoducho môžete jej príjem znížiť?
3 minúty čítania

10 najpozeranejších: Krtkove mafiny, langoše, bábovka aj špagety z jedného pekáča. Vyskúšajte naše super dobroty z videí

10 najpozeranejších:
Krtkove mafiny, langoše, bábovka aj špagety z jedného pekáča. Vyskúšajte naše super dobroty z videí

Aj uplynulý mesiac sme v Televízii Varecha nakrútili množstvo videoreceptov, vďaka ktorým si fantastické pochúťky dokážu urobiť aj začiatočníci. A toto sú tie...
5 minút čítania

Príloha Varecha 36/2023: Delikatesy z jedného plechu

Príloha Varecha 36/2023:
Delikatesy z jedného plechu

Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie delikatesy z jedného plechu vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 8. septembra.
3 minúty čítania

Je to nový hit: Že ste cuketu pripravovali už na sto spôsobov? Ale toto ste z nej ešte určite nerobili!

Je to nový hit:
Že ste cuketu pripravovali už na sto spôsobov? Ale toto ste z nej ešte určite nerobili!

Nechceš cukety? Keď sa vás to zase niekto opýta, berte ich všetkými desiatimi....
4 minúty čítania

Šťavnaté bobuľky: 12 dezertov z hrozna, ktoré vám budú chutiť viac ako víno

Šťavnaté bobuľky:
12 dezertov z hrozna, ktoré vám budú chutiť viac ako víno

Hoci mnohí tvrdia, že najlepšou formou hrozna je víno, strapce šťavnatých bobúľ majú oveľa väčší potenciál. Vyskúšajte ich napríklad v podobe vynikajúcich...
5 minút čítania

Chrumkavé zapekanky: 12 spôsobov, ako urobiť zo staršieho chleba či pečiva rýchlu večeru z rúry

Chrumkavé zapekanky:
12 spôsobov, ako urobiť zo staršieho chleba či pečiva rýchlu večeru z rúry

Tieto tipy vám vytrhnú tŕň z päty, keď bude doma len včerajší chlieb alebo rožky a nejaké drobnosti v chladničke....
5 minút čítania

Lemon curd: Anglický citrónový krém, ktorý vystrelí vaše dezerty do sladkokyslého neba

Lemon curd:
Anglický citrónový krém, ktorý vystrelí vaše dezerty do sladkokyslého neba

Je sladký a zároveň úžasne citrónový. Jeho chuť pošteklí na jazyku a ohromne doplní každý krém, zákusok či tortu....
3 minúty čítania

Rebríček TOP 15: Toto sú najlepšie augustové recepty. Kraľuje im obľúbené praktické jedlo a tradičný koláč

Rebríček TOP 15:
Toto sú najlepšie augustové recepty. Kraľuje im obľúbené praktické jedlo a tradičný koláč

Populárny letný pokrm pripravený do zásoby a vychýrený slovenský múčnik uplynulý mesiac na Vareche lámali rekordy....
11 minút čítania

Vyznajte sa: Rybacia, ustricová, homária – viete, na čo sa ktorá omáčka používa?

Vyznajte sa:
Rybacia, ustricová, homária – viete, na čo sa ktorá omáčka používa?

Zachutila vám ázijská kuchyňa, ale zatiaľ sa s ňou vo vlastnej kuchyni len zoznamujete? Zorientujte sa v exotických dochucovadlách, aby ste v obchode...
4 minúty čítania

Slivky v octe

Fedor Malík:
Slivky v octe

Ovocím našej socialistickej mladosti boli jablká a slivky....
2 minúty čítania

Chutné počty: 5x domáce pečivo + 5x zdravá nátierka. Tá najlepšia školská desiata na celý týždeň

Chutné počty:
5x domáce pečivo + 5x zdravá nátierka. Tá najlepšia školská desiata na celý týždeň

S novým školským rokom prichádza aj každodenná otázka, čo zabaliť deťom na desiatu....
4 minúty čítania

Ako na to: Chcete mať zápražku vždy poruke, ale instantná z obchodu vám nevonia? Tak si tú svoju urobte do zásoby

Ako na to:
Chcete mať zápražku vždy poruke, ale instantná z obchodu vám nevonia? Tak si tú svoju urobte do zásoby

Neviete si niektoré polievky, omáčky alebo prívarky predstaviť bez zápražky, ale je vám zaťažko zakaždým ju pripravovať? Prezradíme vám, ako si ju...
2 minúty čítania