Ovocné zakončenie:
Dokonalá sladká bodka za prázdninami? Veterník, cheesecake, roláda alebo Pavlovka
Rodičia aj školáci, rozlúčte sa s letnými prázdninami sladko a šťavnato dezertami plnými ovocia.
4 minúty čítania
Nerezové aj strieborné:
Ako dokonale vyleštiť príbory, aby boli opäť ako nové
Fliačiky od vody na príboroch nepotešia, zvlášť keď si dávate záležať na prestieraní. Čo urobiť, aby boli opäť krásne lesklé?
3 minúty čítania
Predstavujeme Varecháčov:
Kto sa skrýva za prezývkou @nikola166
Dnes vás zoznámime s 32–ročnou Nikolettou Németiovou, vyštudovanou marketingovou manažérkou, ktorá sa, čo sa kuchyne týka, našla v pečení sladkých dobrôt....
10 minút čítania
Škola čarovania:
12 trikov, ako z obyčajných palaciniek urobiť špičkový dezert. Toto sú priam kúzla z palaciniek!
Najprv urobte palacinky a potom s nimi začnite čarovať. Tieto recepty vás naučia, ako z nich vykúzliť dezert, za ktorý by sa...
5 minút čítania
Chutná história:
Zmrzlinu milujú všetci, ale kto ju vlastne vymyslel?
Dobrá zmrzlina pomohla prežiť letné horúčavy mnohým z nás. Ale zamysleli ste sa niekedy nad tým, kde sa vlastne vzala?
9 minút čítania
Názorné fotonávody:
4 najlepšie spôsoby, ako správne narezať špekáčiky
Chystáte s deťmi poslednú prázdninovú opekačku? Aby ste si pochutili na perfektne prepečených špekáčikoch s chrumkavou kôrkou, treba ich správne ponakrajovať....
3 minúty čítania
Pité, strúhaný koláč, bublanina aj štrúdľa:
11 najklikanejších hruškových koláčov v histórii Varecha.sk
Predĺžený víkend, záver prázdnin, záhradná grilovačka. To je len pár dôvodov, aby ste si nasledujúce dni osladili výborným koláčom s hruškami....
4 minúty čítania
Otázka dňa:
Radosť z plného košíka húb je veľká, ale viete, čo s nimi? Toto je 10 spôsobov, ako ich môžete spracovať
Keď si prinesiete z lesa plno voňavých húb, treba ich doma rýchlo spracovať, najlepšie do druhého dňa. Čaká vás čistenie, sušenie,...
6 minút čítania
SÚŤAŽ na september:
Hrajte o 3 poukážky na nákup v hodnote 20 eur! Stačí, ak pridáte recept
Aj neskoré leto má svoje čaro a ponúka plno možností aj v kuchyni. Podeľte sa s nami, čo dobré varíte a pečiete....
6 minút čítania
Všetko je možné:
10x rezne bez drahého mäsa, ale zato s nápadom! Pozrite sa, z čoho všetkého sa dajú urobiť
Lacnejší, zdravší, nápaditejší. Každý z nasledujúcich receptov má v porovnaní s klasickým rezňom aspoň jeden z týchto atribútov. Všetky do jedného sú však hlavne chutné!...
5 minút čítania
Je to pliaga:
Keď sa raz objavia, dokážu zamoriť celú domácnosť. Ako zatočiť s vínnymi muškami?
Malé mušky, ktoré obľubujú ovocie, sa rýchlo množia a sú mimoriadne otravné. Určite vám padnú vhod naše rady, ako sa ich...
5 minút čítania
Príloha Varecha 35/2023:
Máme radi slivkové koláče
Varecha s odskúšanými receptami na najlepšie koláče so slivkami vychádza ako príloha denníka Pravda už vo štvrtok 31. augusta.
3 minúty čítania
Vyberie si každý:
10 videoreceptov na perfektné cestoviny, vrátane návodu, ako urobiť tie poctivé domáce
Cestoviny môžeme v akejkoľvek podobe, aj preto sme ich v Televízii Varecha pripravovali už mnohokrát. Špagety, penne, gnocchi, tortellini, ...
5 minút čítania
Využite ho naplno:
Nenechajte zvyšok citróna splesnivieť ani vyschnúť. Toto s ním podniknite a nič nevyjde nazmar
V kuchyni nám často postačí len pár kvapiek šťavy alebo troška kôry z citróna. Ale čo s tým zvyškom?...
4 minúty čítania
Je ich požehnane:
12 receptov na šťavnaté sladkokyslé dezerty z černíc
Stačí jeden krík obsypaný veľkými tmavými bobuľkami a máte o zábavu postarané. Z toho množstva môžete hoc aj každý deň urobiť inú perfektnú maškrtu....
5 minút čítania
Bude to fajnotka:
Ako z tofu bez chuti a vône urobiť chrumkavú a lahodnú záležitosť?
Tofu mnohí považujú za nevzhľadnú hmotu, síce možno zdravú, ale bez akéhokoľvek šmaku a arómy. Možno aj vy ste si ho práve preto nikdy nekúpili....
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Žandársky paprikáš
Paradajky, rajčiny, tomaty... princezné našich záhrad, polí, skleníkov....
2 minúty čítania
Klasicky aj netradične:
12x skvelý quiche, slaný koláč na spôsob „čo dom dal“
Slaný francúzsky koláč sa za hranicami krajiny gurmánov tak udomácnil, že sa pečie v stovkách variácií. Quiche je ideálny na zužitkovanie zvyškov z chladničky....
5 minút čítania
Babo, raď:
Čo pomôže, aby drobné ovocie pri krájaní nevypadávalo zo štrúdle?
Taká dobrá štrúdľa plnená čučoriedkami, černicami či malinami určite poteší. Problém však môže nastať pri jej krájaní.
2 minúty čítania
Túžite po dokonalom karí? Bez karí pasty to nikdy nebude ono!
INZERCIA - Najznámejšie jedlo indickej kuchyne? Zaručene karí!...
7 minút čítania
Spraví sa sama:
11x živánska na plechu, plus bonus navyše - návod, ako ju urobiť v pahrebe
Mäso, cibuľa, klobáska, slaninka, nejaký ten zemiak či zelenina, všetko pečené spolu a naraz. Svoje čaro má živánska robená...
5 minút čítania
Overený trik:
Kúpili ste broskyne tvrdé ako skala? Vieme, čo s nimi, aby rýchlejšie dozreli
Broskyne z dovozu sa často na pulty predajní dostanú ešte tvrdé a nezrelé. Vyskúšajte náš tip, aby ste si na nich mohli pochutnať...
2 minúty čítania
Šťavnatá zbierka:
Slivkové gule ako koláč a ďalších 10 tipov, čo si cez víkend upiecť zo sliviek
Nechajte slivky napadať do koláčov, každý jeden z týchto receptov je tutovka.
4 minúty čítania
Ešte kým začnete:
6 vecí, ktoré by ste mali vedieť, než urobíte svoj prvý hamburger
Aby sa vám váš domáci hamburger vydaril, je potrebné dodržať niekoľko pravidiel. Ak sa chystáte na svoj prvý kúsok, najskôr si ich...
4 minúty čítania
Slané drobné pečivo:
Tyčinky, krekry, pagáčiky a to všetko z cukety! Upečte si perfektné zobkanie k pivu alebo vínku
Neoceniteľné recepty v čase, kedy už fakt nevieme, čo s toľkou cuketou....
4 minúty čítania