Tomu neuveríte:
Umelkyňa rozosmiala svet bustami celebrít zo sushi. Pozrite sa, ako vyzerá Ed Sheeran či Elton John

Jana Klimanová, zdroj: CNN, 1. septembra 2024     3 minúty čítania

Angličanka Michelle Wibowo vytvorila slané sochy hercov a spevákov z naozaj nezvyčajných ingrediencií. Pobavte sa jej umením.



Foto: michellesugarart.com

Keď britský spevák a skladateľ Ed Sheeran napísal skladbu Shape of You, s veľkou pravdepodobnosťou nemal na mysli svoju podobizeň vymodelovanú z ingrediencií na prípravu sushi.

Megahviezda je len jednou z celebrít, ktoré britská umelkyňa Michelle Wibowo vytvorila pomocou prísad do sushi - z ryže, úhora, lososa, tofu, nakladaného zázvoru či sójovej omáčky.

Záujmu umelkyne neušiel ani Sheeranov kolega - spevák a skladateľ Elton John či herec Benedict Cumberbatch.



Na Eltona Johna použila umelkyňa okrem iného úhora s ryžou, na Edovi Sheeranovi nájdete tofu, vločky tuniaka, zázvor a samozrejme, ryžu.
Foto: michellesugarart.com


Michelle Wibovo strávila nad ôsmimi sushi sochami veľkosti grapefruitu celkom 120 hodín. "Som zvyknutá vytvárať sochy z nekonvenčných materiálov, ale práca s prísadami na sushi bola celkom iná," priznala umelkyňa.

"Bolo naozaj fascinujúce zistiť, koľko rôznych ingrediencií sa používa na výrobu sushi a ako sa dajú použiť na zložité detaily tváre a vlasov. Dúfam, že ľudí portréty zabavia rovnako ako mňa, a že sa budú inšpirovať, aby boli pri varení kreatívni," hovorí absolventka londýnskej National Baking School a architektúry v Indonézii.



Foto: michellesugarart.com

Nadaná Michelle tvorí aj sladké sochy v životnej veľkosti a k dvadsiatemu výročiu filmovej série Harry Potter doslova vykúzlila sochu Rokfortskej strednej školy. Sladký objekt bol skutočne obrovský - takmer dva metre široký a meter a pol vysoký, s váhou 100 kilogramov.

Pozrite si video s Michelle Wibowo o jej sladkej verzii Rokfortskej strednej školy:



Zdroj: YouTube/@michellesugarart



ANKETA: Umenie nemusí byť len vážne, súhlasíte?

84,6%



15,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist