Foto: Shutterstock
Vyrobte si domáci levanduľový cukor. Stačí pridať sušené alebo čerstvé kvety do nádoby s cukrom, uzavrieť ju a občas premiešať. To bude vôňa!
Foto: Shutterstock
Nebojte sa pridať za hrsť kvetov do cesta na muffiny...
Foto: Shutterstock
...alebo do sušienok.
Foto: Shutterstock
Domácu jogurtovú zmrzlinu s lesným ovocím pozdvihnete do vyššieho levelu primiešaním rozdrobených sušených alebo čerstvých kvetov levandule.
Foto: Shutterstock
Ako povestnú čerešničku na torte použite na cupcaky s polevou kvietky levandule s pomarančovou kôrou.
Foto: Shutterstock
Vyšperkujte ňou aj krémové zákusky.
Foto: Shutterstock
Levanduľa v kombinácií s čokoládou dodá vašim domácim bonbónom francúzsky šmrnc.
Foto: Shutterstock
Čaj z levandule pomáha pri menštruačných bolestiach, aj pri migréne.
Foto: Shutterstock
Levanduľové maslo pripravíte zamiešaním kvetov do mäkkého masla, ktoré následne pomocou fólie vytvarujete do tvaru valca a dáte stuhnúť do chladničky. A potom šup s ním na čerstvú bagetu...
Foto: Shutterstock
Limonáda z levanduľového sirupu zaujme nielen chuťou, ale aj farbou.
Foto: Shutterstock
Chystáte slávnostný obed? Zväzok levanduľových stoniek zviažte stužkou, pripevnite menovku a paráda je na svete.
Foto: Shutterstock
Aj vidiecke stolovanie môže voňať levanduľou.
Foto: Shutterstock
Ani aperitív nemusí byť v pohári sám.
Foto: Shutterstock
Malá pozornosť pre hostí – voňavé levanduľové vrecúško.
Foto: Shutterstock
Romantickú atmosféru vykúzlite, keď poháriky so sviečkami ozdobíte stonkami levandule a previažete stužkou alebo povrázkom.
Diskusia k článku