Levanduľový med - sirup

spydigy - fotkaspydigy, 10. februára 2013
Levanduľový med - sirup
Foto: spydigy
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 hrste
1 l
3 plátky
2
1-1,5 kg




Postup

  1. 1

    Levanduľu zalejeme 1 L vody, nakrájame do ten 3 plátky citrónu a ešte tam šupneme aj škoricu. Necháme to variť cca 20min. Potom to necháme luhovať 24hod. Keď to máme vyluhované tak to scedíme a pridáme 1-1,5 kg cukru ( ja som dávala asi tak 1,3 kg ) a varíme až kým sa nám cukor nerozpustí a trošku to nezhustne. Malo by to mať konzistenciu riedkeho medu. (ale nebude to to až tak husté ako klasický med.

  2. 2

    Keď to máme uvarené tak už len horúce to plníme, zavičkujeme a prevravíme hore dnom, kým nám med nevychladne.

Diskusia k receptu

babidka
A potom co s nim? Kedze je to vlastne iba cukor ochuteny levandulou , tak by ma zaujimalo ake vyuzitie to ma .
ethanel
Pekne, len neviem co to ma spolocne s medom skor by so to nazval levandúovy cukrovy syrup , ale to je len moj nazor.
spydigy
aj mne to skôr príde na sirupu :) ale to je to výborne :)
ethanel
az teraz som si vsimol moju hrubku SIRUP do kelu :/
elva
@dodo46 je zakazane sem pridavat tie iste recepty, ktore tu uz su? .. ja som tu videla uz xy rovnakych... a pokial vidim tak spydigy tam nedala az tolko cukru ako je v danom recepte.. a podla mna by sa taketo veci mali dodrziavat v postupe receptov ci zavaranin .... :)
ethanel
skoro ziaden len tej levandule je v jednej menej v druhej viac a vody tiez :)
dodo46
@elva
takto tu bude v najbližšej dobe 100 000 receptov, ale len 10 000
bude iných. Načo rozmýšľať a vymýšľať , keď to ide ľahšou cestou.
Aj ty už máš nejaký pripravený , keď ju tak brániš ??
elva
nebranim nikoho, len si poviem svoj nazor co si o tom myslim. Kazdy si aj tak po svojom upravi recept tak ako mu vyhovuje... tak ako si ho upravila ona....
sjuz
mňam, tento levanduľový sirup mám narobený na celý rok a robím si ho každé leto. Milujem na palacinky - len tak poliať:) Skvelý francúzsky recept. Jedla som ho na provensálskom festivale v čechách, odvtedy tieto palacinky preliate levanuľovým sirupom zbožňujem:)!
dorenika
a nedalo by sa to namiesto cukrom zaliat medom a dat vychladnut?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia