Foto: spydigy
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Levanduľu zalejeme 1 L vody, nakrájame do ten 3 plátky citrónu a ešte tam šupneme aj škoricu. Necháme to variť cca 20min. Potom to necháme luhovať 24hod. Keď to máme vyluhované tak to scedíme a pridáme 1-1,5 kg cukru ( ja som dávala asi tak 1,3 kg ) a varíme až kým sa nám cukor nerozpustí a trošku to nezhustne. Malo by to mať konzistenciu riedkeho medu. (ale nebude to to až tak husté ako klasický med.
- 2
Keď to máme uvarené tak už len horúce to plníme, zavičkujeme a prevravíme hore dnom, kým nám med nevychladne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súťaž - hľadajte rozdiel
takto tu bude v najbližšej dobe 100 000 receptov, ale len 10 000
bude iných. Načo rozmýšľať a vymýšľať , keď to ide ľahšou cestou.
Aj ty už máš nejaký pripravený , keď ju tak brániš ??