Foto: pumaamravec
Vždy sa mi páčila vôňa levandule a v kuchyni som ju, už používala, ale levandušová bábovka, to je už niečo iné. Tento recept som Zobraziť celý popisVždy sa mi páčila vôňa levandule a v kuchyni som ju, už používala, ale levandušová bábovka, to je už niečo iné. Tento recept som našla u jednej českej blogerky Very, keď som rozmýšlala ako použiť levanduľu v niečom sladkom.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na úvod chcem povedať, že hrsť levandule bolo u mňa takéto množstvo, čo celkom stačilo aby som mala v každom kúsku bábovky aspoň pár kvietkov. Môžte použiť aj sušené, ale čerstvé sú lepšie a teraz je levanduľa snáď všade :) Do cesta môžte pridať aj kvapku levanduľového éterického oleja, mal by pekne bábovku prevonať. Moja bábovka bola bez éterického oleja a aj tak krásne voňala po levanduli.
-
2
Najprv si vymiešame maslo s cukrom, aby v hmote neboli kryštáliky cukru.
-
3
V druhej miske si vymiešame vajíčka, aspoň tak aby sa ich objem zdvojnásobil.
-
4
Obidve hmoty po vymixovaní by mali vyzerať takto. Zlejeme ich dokopy a pridáme tvaroh, hladkú aj polohrubú múku, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Všetko spolu dohladka vymixujeme.
-
5
Nakoniec pridáme hrsť levandule, ale nemixujeme len jemne varechou vmiešame. Bábovkovú formu si vymastíme a pomúčime. Vlejeme do nej cesto a pečieme pri 180 °C 45-50 minút. Upečenú bábovku nechajte minimálne 10 minút vo forme, potom ju vyklopte a krájajte až vychladenú.
Diskusia k receptu