Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády fotorecept

pumaamravec - fotkapumaamravec, 28. septembra 2011

Spojenie jemných chutí v ľahkom dezerte, preliate sladkou omáčkou.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Puding:
500 ml
1 balenie
1 PL
1 hrsť
Sladká omáčka:
100 ml
50 g
1 hrsť
Posyp:
5-10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si najprv suroviny na puding, najlepšie je použiť vanilkový puding s pravou vanilkou, alebo do obyčajného dať vnútro struku.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Malá hrsť levandule, najlepšie čerstvej.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pudingový prášok zmiešame s mliekom a pridáme vanilkový cukor a levanduľu. Za stáleho miešania privedieme do varu a potom ešte minútku varíme ako klasický puding.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prelejeme si ešte teplý puding do pohárikov.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja používam jednorázové papierové povoskované poháre. Po vychladnutí pudingu na izbovú teplotu ho dáme do chladničky poriadne schladiť a prípadne aj jeden deň nechať aby dostal do seba viac levanduľovej arómy. Na týchto pohároch je dobré, že ich potom stačí len prevrátiť na tanierik, do papierového dna spraviť jemný zárez a tým sa puding krásne vyšuchne a bude úplne nepoškodená vežička. :) Puding máme pripravený. :)

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na omáčku potrebujeme zase hrsť levandule, najlepšie čerstvej.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme ju do mlieka a privedieme do varu, necháme pár minút na miernom ohni trochu povariť.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Mlieko sa pekne prevonia a odstavíme ho z plameňa.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravíme si bielu čokoládu.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Vo vodnom kúpeli ju roztopíme.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Levanduľové mlieko si prelejeme do nádoby vhodnej na mixovanie ponorným mixérom a pridáme aj roztopenú bielu čokoládu a poriadne vymixujeme.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Pred podávaním polejte pudingovú vežičku omáčkou a prípadne posypte levanduľovými kvetmi. Je to veľmi jednoduchý, ale efektný dezert a puding aj omáčku môžte mať pár dní v chladničke a keď príde navšteva stačí len servírovať.

    Levanduľovo-vanilková veža s omáčkou z bielej čokolády (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    TIP: Ak Vám ostane omáčka navyše stačí ju zriediť s mliekom a vypiť ako levanduľové mliečko. :)

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: